free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Józan ésszel selejtezz ruhát!

Borsa         Címkék: divat, kirakat, ősz, ruha 11 hozzászólás

Az ész nélküli vásárlás helyett, sokszor célszerűbb a már meglévő ruháinkkal játszani.Ruhásszekrényünk selejtezéséhez ne kukazsákokkal, hanem józan ésszel álljunk neki.

Nyilván te is átélted már azt a furcsa állapotot, hogy miközben azon keseregsz, hogy már megint nem tudsz mit felvenni, a polcodról csak úgy dőlnek ki a ruhák. Lehangoló, amikor azzal szembesülsz, hogy ennyi cucc között nincs egyetlen használható darab sem. Ez nem biztos, hogy azért van, mert sok felesleges holmit vásároltál össze; talán csak rosszul rendezed el a ruháidat, és ez nem igazán könnyíti meg például a reggeli elindulást.

Amikor azt érzed, hogy mindegyik darabot nagyon unod már, és inkább veszel pár új göncöt magadnak, ne engedj az új szerzemény okozta öröm csábításának. Inkább próbáld meg újraformálni, használni azokat, amelyek megvannak, csak már nem is emlékszel rájuk. Ezzel nem megkérdőjelezni szeretnénk a vásárlás pszichénkre gyakorolt pozitív hatását, de legyünk már egy kicsit tudatosabbak.

Ingek, kabátok, egymás hegyén-hátán; elmegy a kedved az élettől is, nincs ezen csodálkoznivaló. Hogy is tudnád ilyen körülmények között azt megtalálni, azt amire éppen szükséged van?Az első lépés: rendet rakni, csoportosítani. Már az, hogy tudod, hogy hol vannak a dolgaid, jogosítványt ad ahhoz, hogy azt hordd, amihez igazán kedved van. A hasonló darabokat alakítsd csoporttá, az ingeket, zakókat, kabátokat mindenképpen akasztva tárold, a pólókat, felsőket, pulcsikat, topokat pedig hajtogatva. (Tudjuk, hogy ez még nem újdonság, de évszakváltás idején elég nagy káosz tud kialakulni gardróbunkba a gyorsan előhúzott, tavaszi cuccoktól és a már nem hordott, de még elöl lévő téli daraboktól)

Ha csak annyit teszel, hogy elkülöníted a mindennapokhoz szükséges alapdarabokat, illetve az alkalmi megjelenéshez szükséges kedvenceidet, már sokat segítettél magadon, gyorsabbá, könnyebbé válik a reggeli öltözködési procedúra.

Kihízott farmerek, elszakadt cuccok

Furcsán hangzik, de a "jól tartást" meghálálják a ruháid: időállóbbak lesznek. Szokd meg, hogy minél hamarabb kitisztíttatod a piszkos holmikat, hogy ha valami elszakad, mielőbb megvarrod. Ez azért jó, mert ha túl sokáig hiányoznak a csatasorból ezek a darabok, a végén még elfeledkezel róluk. Mostanában nagy divat a foltozott könyök, tehát, ha valami kikopott, mi sem egyszerűbb, mint egy bőrfolttal megtoldani az anyagot, és hipp-hopp varázsoltál is magadnak egy ultra divatos szerkót. Ugyanezen az elven a kihízott farmerek is bővíthetőek. Gondold csak végig, mennyire fogsz örülni nekik, ha megint gond nélkül, bármikor felhúzhatod kedvencedet. (Akiket kevés kézügyességgel áldott meg a sors, jó, ha felkeresnek egy varrónőt.)Ha a meglévő ruháidat bátran variálod, nem kell mindenből újat venni, nyugi, egyáltalán nem nehéz megtanulni, hogyan sztájlingoljuk a ruhákat. Annyi az egész, hogy próbálj meg felhagyni régi szokásaiddal, és merj kísérletezni. Nem muszáj mindig a biztosra menni, nyugodtan őrülj meg egy kicsit. A sikeres stílus kialakításának titka a magasabb és az alacsonyabb minőségű, különböző karakterű ruhák megfelelő társítása. A fekete jól bevált magas sarkúd helyett, húzz egy arany balerinacipőt és máris teljesen más lesz a megjelenésed hangulata, vagy párosíts össze különböző struktúrájú anyagokat - ez is merőben más és új utakat fog mutatni az öltözködésben. Arról nem is szólva, hogy nem csak az öltözékedet, de téged is feldob majd a változás.

Ha unalmas ruháidat a réteges öltözködés jegyében vizsgálod meg, ezer lehetőség tárul fel majd előtted. Próbálj egy hosszú ujjú, csíkos pólóra felvenni egy kigombolt, felgyűrt ujjú fehér inget. Vagy: vegyél fel egy kinyúlt pulcsit, turbózd fel egy vastag övvel, (szigorúan derékon viseld), alá pedig húzz egy fehér inget, és vegyél farmerszoknyát.

Évelő gardrób

Mindig azt halljuk, hogy télen pakoljuk el a nyári holmikat. Ezzel a téveszmével legjobb, ha mihamarabb szakítunk. Rendezd át a szekrényedet úgy, hogy hagyj helyet egymás mellett a különböző évszakokra tervezett holmiknak Az elmúlt nyár kis rucija nagyon jól mutat vékony garbóval egy hűvös őszi estén, és nem idegenkedhetünk már a nadrágra szoknya összeállítástól sem. Egy új trend nem jelent feltétlenül új ruhákat is. Az ész nélkül való vásárlás helyett, sok esetben célszerűbb játszani, a már meglévőkkel.

Néha mindenkivel előfordul, hogy egy impulzus hatására, hirtelen felindulásból olyan dolgokat is megvesz, amit aztán a gardrób legmélyére süllyeszt, és soha többet eszébe sem jut felvenni. Kidobni nem lehet, hiszen ez pazarlás lenne, de hogy elkerüljük az ilyen kényelmetlen pillanatokat, próbáld meg szem előtt tartani a következő tanácsokat vásárláskor:Légy célirányos! Például a felsőhöz, amit még soha nem vettél fel - mert leszedi a színt az arcodról - vásárolj egy sálat. Stílusos lesz a megjelenésed és egy dologgal kevesebb a nem hordott ruhadarabok táborából.Az ujjatlan tophoz - ami sokba került, de vastagítja a karodat - kell egy univerzális kardigán, és kész. Vásároltál is, hasznos is voltál. Na, valahogy így.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés