free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ruhák, színek és minták duciknak

Kádas Andi         Címkék: divat, duci, kirakat, molett 10 hozzászólás

A fehér színű vagy vízszintes csíkozású ruhadarabok viselése -ha valaki túl van a 44-es konfekcióméreten- régen tabunak számított. Mi megmutatjuk, miért nem az.

A molett nőknek szóló cikksorozatunk utolsó része következik. Ezekkel az írásokkal az volt a célunk, hogy megmutassuk, a ducik is öltözködhetnek ízlésesen, színesen és nem kell takargatniuk magukat fekete leplek alatt, és persze egy kicsit az is, hogy tágítsuk az olvasók látókörét abban a tekintetben, hogy ha egy önmagát büszkén vállaló, ízlésesen öltözött duci nőt látnak az utcán, elismerően bólintsanak és jöjjön meg a kedvük ahhoz, hogy ők is kipróbáljanak valami újat és merészet. Ha egy kicsit mindenki bátrabban öltözködne, máris máshogy festene a magyar utcakép.

Előző cikkeinkben foglalkoztunk már a duci felsőruházattal, a szoknyákkal, nadrágokkal, most jöjjenek a könnyen hordható egyberuhák és olyan általános tippek, amikkel a molett nők még jobban feldobhatják öltözéküket.

A ruhák

Talán a legegyszerűbb módja a gyors és mégis harmonikus felöltözésnek az az, amikor egy egyberuha kiválasztására kerül sor - itt ugye sosem kell aggódnunk, hogy a felső és alsó rész összeillik-e. Az átlapolós, megkötős ruha ideális választás, mert mi szabályozhatjuk a bőségét, tetszés szerint köthetjük szűkebbre, bővebbre is, az átlapolás vonala pedig megtöri a test homogenitását, és optikailag hosszabbnak mutatja azt. A klasszikus, A-vonalú ruha (ami felül szűkebb és lefelé bővül) legjobb tulajdonsága, hogy kiemeli az arcot és a nyakat, a vastagabb részeken pedig ápol és eltakar. Éppen ezért válasszuk a minimalista darabok helyett inkább az izgalmasabbakat: legyen mintás, fodros nyakú vagy készüljön csipkéből, a lényeg, hogy ne legyen szokványos.Hasonló a helyzet az empír-vonalú ruhákkal is -ez a fazon a dekoltázst helyezi a középpontba-, ami az alma alkatúaknak tökéletes választás. Mindkét típusnál fontos odafigyelni arra, hogy a ruhák anyaga legyen egy kicsit sztreccses a kényelmes mozgás érdekében (ahogy azt már korábban is írtuk, mindig próbáljuk ki, tudunk-e mozogni a ruhában, mielőtt megvesszük!).

Minták

Jó hír a ducik számára, hogy -az általános nézetekkel ellentétben- kinézetünket elsősorban ruháink sziluettje határozza meg és nem az, hogy milyen mintákat vagy színeket viselünk; ezekkel persze rásegíthetünk a kívánt testrészek kiemelésére, azonban a duciknak sem kell száműzniük a csíkokat és a virágmintákat ruhatárukból.
A mintás ruhák kiválasztásakor a következő lépésekben gondolkodjunk:
1. A minta háttere legyen sötétebb azokon a testrészeken, ahol vastagabbak vagyunk és ahol arányosítani szeretnénk alakunkat.
2. Vegyük figyelembe a minták méretét! Ellentétben azzal, amit gyakran hallunk innen-onnan, nem a nagy méretű, hanem az egészen apró minták tüntetik nagyobbnak viselőjüket, vagyis válasszunk legalább közepes méretűeket.3. Nem mindegy a minták színeinek kombinációja sem, kerüljük az egymástól túlságosan elütő színeket, mert ezek egy duci nőn kifejezetten gyerekesen vagy bohóc-szerűen hathatnak. Ne kombináljunk egymással elsődleges színeket, vagy neon színeket pasztellekkel, maradjunk inkább szofisztikáltabb színkombinációknál.
4. Kísérletezzünk! Nyugodtan viseljünk bármilyen mintát, ami ízléses, és olyan szépen mosolygott ránk a bolt kirakatában, hogy nem volt szívünk ott hagyni. Ne fosszuk meg magunkat a mintás holmik viselésének az örömétől, de ne essünk át a ló túloldalára sem!

Kezdésnek egy körte alkat viseljen például egy vidám, mintás felsőt egy egyszínű, színében a felsővel harmonizáló szoknyával. Egy alma alkatú pedig tegye ezt fordítva, nála a szoknya legyen mintás, a blúz pedig egyszínű.

Hasonló szabályok vonatkoznak a vízszintes csíkokra is, a túlságosan apró csíkok szélesítenek, a túlságosan vastag csíkok pedig robusztussá teszik az alakot, ezért meg kell találni az arany középutat. A boltok jelenlegi kínálatában szerencsére a közepes csíkozású holmik dominálnak, ezek közül bátran válogassunk.

A monokróm

A mintás után jöjjön a másik véglet, a teljesen egyszínű öltözék, ami ideális esetben hosszabbnak és karcsúbbnak mutatja az alakot, ehhez azonban tényleg el kell találni a megfelelő sziluettet. Képzeljük el, milyen öregesen és unalmasan hathat egy szürke szoknya szürke blúzzal, szürke kabáttal és szürke cipővel, kivéve ha ezt az egyhangúságot megtörjük eltérő textúrájú vagy eltérő árnyalatú darabok alkalmazásával vagy néhány színes kiegészítővel. Elsősorban bőrünk és hajunk színéhez illő színt válasszunk (a tavaszias hatás érdekében a világosabb hajhoz és bőrhöz rózsaszínt, kéket, pirosat, a sötétebb tónusú bőrhöz narancsot, földszíneket, fehéret), ez a szín fogja dominálni egész kinézetünket, tehát jó, ha jó barátságban állunk vele.Ha megvan a szín, válogassunk különböző textúrájú ruhadarabokat, legyen az csipke, selyem, bőr vagy gyapjú, olyan holmik is jöhetnek, amik már anyagukban mintásak, mint egy kötött kardigán. Végül a legszebb testrészeinket kiemelhetjük egy feltűnő kiegészítővel: az alma alkatúak válasszanak egy színes nyakláncot, a körték pedig kihangsúlyozhatják karcsú derekukat egy színes övvel.

A frizura

Sokan nem foglalkoznak vele, de egy jól megválasztott frizura is sokat számíthat az arányosabb testalkat elérésében. A rövid, fejhez simuló haj aránytalanul kicsinek mutatja a fejet a testhez képest, ráadásul kisfiús hatást is kelt, ami nem harmonizál egy duci nő nőiesen kerek formáival, ezért ezt a frizurát inkább kerüljék el a vastagabb csajok.
Általánosságban a vállig érő fürtök a legideálisabbak, de alapvetően a molett nők haja legyen fényes és nagy volumenű.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés