free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A ruháink mérete miatt érezzük kövérnek magunkat

Borsa         Címkék: divat, kirakat, kövérség, ruhaméret 9 hozzászólás

Manapság nem a tükörnek, vagy a mérlegnek hiszünk, hanem a ruháink méretének. Az sem segít, hogy szinte mindenhol eltérő mérettáblázatokkal találkozunk.

A nők a huszonegyedik századra elértek arra a pontra, hogy hajlamosak a ruháik mérete alapján kövérnek vagy épp soványnak gondolni magukat függetlenül a valós méreteiktől. Mindegy, hogy magas, hosszú lábú vagy széles vállú valaki, 42-es méret fölött már molettnek tartja magát, csak azért, mert a 42-es méret a köztudatban a vaskossággal egyenlő.Arról már nem is beszélve, milyen problémákat okozhat az, hogy szinte minden egyes ruhaüzletbe betérve más-más méretezéssel és számozással találjuk szembe magunkat: megtanuljuk a sztenderd méreteinket, aztán elkeseredünk, ha sehogy sem tudjuk magunkra erőltetni a 40-es farmert, ahelyett, hogy észrevennénk, nem mi nőttünk meg, csak a számozás változott. Ami egy átlagos üzletben S-es méretű, az Marc Jacobs-nál például már L-esnek számít. Amerikában érdekes módszerrel kívánják megoldani a problémát: nagyobb plázákban test-scannereket állítanak fel, amik megmérik a comb körfogatát, vagy a láb hosszát, és kiadnak egy listát arról, melyik üzletben hányas méretű ruha passzol majd ránk, megspórolva ezzel a "kövér vagyok"-érzést és a próbálgatás fáradságát. Talán egyszer odáig is eljutunk, hogy mindenféle gépek helyett a tükörnek hiszünk majd és nem leszünk a méretek megszállottjai.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés