free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sárgarépa-fasírt

Borsa         Címkék: fasírt, íz-i, recept, sárgarépa, zöldség 4 hozzászólás

Sárgarépából nem csak főzelék, leves vagy püré készíthető, hanem fasírt is. Aki nem hiszi, csinálja utánunk. Vegák is fogyaszthatják.

A sárgarépa fasírt elkészítésére próbáljuk Kedves Olvasóinkat ösztökélni, mert bár ugyan lassan itt lesznek a zsenge sárgarépák, amiket nyersen magában, vagy salátában is érdemes fogyasztani, ettől függetlenül kihagyhatatlan a sárgarépa- fasírttal történő barátkozás - legalábbis így tavasszal. Annyi titka van, hogy nem árt, ha kétféle sajttal dolgozunk és itt hívnánk fel Kedves Olvasók figyelmét arra is, hogy nem sárgarépás fasírtról beszélünk. Ez itt a sárgarépa-fasírt receptje.

Hozzávalók:

25 dkg sárgarépa
10 dkg feta
5 dkg füstölt sajt
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa

A répa megpucolásával kezdjük a főzőcskézést, s ha nagyon gyorsan meg is vagyunk ezzel az undok konyhai művelettel, máris kezdhetjük a füstölt sajtot reszelni. Szerencsére a fetasajttal nincs ennyi macera, ezt lazán villával összetörjük. Ha ezzel megvolnánk, szépen mindent összekeverünk: a fetát, a két tojást, a zsemlemorzsát, a sárgarépát, a füstölt sajtot, majd ahogy kell, jóképű kis pogácsákat formálok a masszából. Ezeket meghempergetem még némi zsemlemorzsában, majd mindkét oldalát megsütöm - pár perc az egész. Ennyi. Salátával isteni. Itt jegyeznénk meg, hogy fasírt sorozatunkat folytatjuk, igazán izgalmas variációkkal ismerkedhettek majd meg.

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés