free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sherlock Holmes divatba jött

Borsa         Címkék: divat, film, maszkulin, sherlockholmes, trend 0 hozzászólás

Guy Ritchie filmje nemcsak egy legendát, hanem egy stílust is életre keltett. A profik modern darabokkal variálják a rosszhírű dandy ruhatárát.

A divatbemutatókat már tavaly elárasztották a kockás anyagok, a mellények és a nadrágtartók. Alexander McQueen modelljei felöltőt, kockás öltönyt, ujjatlan kesztyűt hordtak, és sétapálcákkal vonultak végig a kifutón.

A Sherlock Holmes-őrület hatására valószínűleg több kalapot, jodhpur nadrágot és a zsebórát láthatunk az utcán, de a férfiak nagy része szerencsére nem fog a saját ükapjának öltözni csak azért, mert a két órán át tweed nadrágokat, nyakkendőket és kabátokat nézett a moziban. Remélhetőleg nem fogják olyan darabokkal telezsúfolni a ruhatárukat, amelyek kétszáz éve voltak divatban, és a barkót csak az fogja bevállalni, akinek tényleg jól áll.

A trend talán soha vissza nem térő lehetőséget jelent a kevésbé ismert, a méretes szabóságok hagyományait követő márkáknak, amelyek erőssége a szabásvonalban, a szövőműhelyekből származó anyagokban a részletek kidolgozásában rejlik. Philip Sparks kanadai dizájner térdig érő kabátjaihoz például egy kétszáz éves olasz manufaktúrából rendel anyagot.

www.theglobeandmail.com

A Sherlock-stílus előnye, hogy férfias megjelenést kölcsönöz a kevésbé maszkulin pasiknak is. A profik keverik a régit az újjal, az számít igazán trendinek, aki ki tudja használni a 19. századi divat és a modern darabok kontrasztját. Sparks szerint a múltból előrángatott darabokat nem lehet ugyanúgy hordani, mint annak idején. Az arányokat úgy kell megváltoztatni, hogy ma is viselhetők legyenek.

A trend női követőinek bő szabású ingeket, az alakot kiemelő, magas derekú nadrágokat ajánlanak. Nadrágtartóval, természetesen.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés