free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sherlock Holmes divatba jött

Borsa         Címkék: divat, film, maszkulin, sherlockholmes, trend 0 hozzászólás

Guy Ritchie filmje nemcsak egy legendát, hanem egy stílust is életre keltett. A profik modern darabokkal variálják a rosszhírű dandy ruhatárát.

A divatbemutatókat már tavaly elárasztották a kockás anyagok, a mellények és a nadrágtartók. Alexander McQueen modelljei felöltőt, kockás öltönyt, ujjatlan kesztyűt hordtak, és sétapálcákkal vonultak végig a kifutón.

A Sherlock Holmes-őrület hatására valószínűleg több kalapot, jodhpur nadrágot és a zsebórát láthatunk az utcán, de a férfiak nagy része szerencsére nem fog a saját ükapjának öltözni csak azért, mert a két órán át tweed nadrágokat, nyakkendőket és kabátokat nézett a moziban. Remélhetőleg nem fogják olyan darabokkal telezsúfolni a ruhatárukat, amelyek kétszáz éve voltak divatban, és a barkót csak az fogja bevállalni, akinek tényleg jól áll.

A trend talán soha vissza nem térő lehetőséget jelent a kevésbé ismert, a méretes szabóságok hagyományait követő márkáknak, amelyek erőssége a szabásvonalban, a szövőműhelyekből származó anyagokban a részletek kidolgozásában rejlik. Philip Sparks kanadai dizájner térdig érő kabátjaihoz például egy kétszáz éves olasz manufaktúrából rendel anyagot.

www.theglobeandmail.com

A Sherlock-stílus előnye, hogy férfias megjelenést kölcsönöz a kevésbé maszkulin pasiknak is. A profik keverik a régit az újjal, az számít igazán trendinek, aki ki tudja használni a 19. századi divat és a modern darabok kontrasztját. Sparks szerint a múltból előrángatott darabokat nem lehet ugyanúgy hordani, mint annak idején. Az arányokat úgy kell megváltoztatni, hogy ma is viselhetők legyenek.

A trend női követőinek bő szabású ingeket, az alakot kiemelő, magas derekú nadrágokat ajánlanak. Nadrágtartóval, természetesen.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés