free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Akiknek a sítúra felér egy tortúrával

-PészM-         Címkék: sítúra, sport, szabadidő, tél, utazás 4 hozzászólás

Síelni még mindig menő, de a magunkfajta antitálentumok és pechvogelek inkább maradjanak a büdös városban. Csak szerencsétlenkedünk - egy vagyonért.

A csajok az irodában osztrák sítúrát terveznek január végére, kérdik, velük tartok-e. Persze, mondom, és naná, viszem a pasimat is - mindenki párostul jön. Bár a hóról mindkettőnknek maximum a hógolyózás vagy a hóember jut eszünkbe, meg az, hogy már megint egy újabb pár bőrbakancsot kell kidobni, mert a lusta házmesterek bent hagyják a gyerekkocsi-tárolóban rozsdásodni a hólapátot, és vígan sózzák végig a járdát, mintha az valami menzai rántott hús lenne sült krumplival, ahol a szakácsnő egyáltalán nem szerelmes.

www.tourworld.com

De hát téli sportokat űzni (már maga a szó is magáért beszél) iszonyú trendi, így hát mi sem maradhatunk ki ebből az élményből - még a válság sem jelent kibúvót. Viszont a hidegben való mozgásnak van egy csomó olyan válfaja, amelyet vagy túlhaladott a korszellem, vagy egészen egyszerűen kivitelezhetetlen. Korcsolyázni mindig is a tizenévesek jártak a suli udvarára vagy a műjégre, mert ott lehet jól pasizni/csajozni: ez tehát kilőve a kor és a stabil párkapcsolat miatt, a Balatonra pedig óvatosságból nem megy a peches ember. A sífutástól azóta ment el a kedvünk, amióta egyszer (egy barátunk lelkes beszámolója után) kölcsönöztünk egy szettet, hiszen még hegy sem kell hozzá, sőt az direkt árt, de a béna fagyottkacsa-mozgás után beláttuk: hiába a kardioelőnyök, a profiknak sem véletlenül folyik egybe a taknyuk-nyáluk a Eurosporton - ezt a mazochista módszert meghagyjuk a finn favágók szabadidős mozgásának.

A bob a jamaikaiaké, a síugrás veszélyes, a curling legalább olyan unalmas, mint a petanque, szánkóval majd a gyerekekkel (ha lesznek) a dombon - szóval nem marad más, mint beállni a sorba, és síbakancsot húzni, ha már. Végül is a síelés lenne az alpesek golfja, nem csupán testmozgás, hanem - a többi, úgynevezett fehér sporthoz hasonlóan - életforma, társasági esemény és óriási buli egyszerre. Érvek záporoznak innen s onnan: ha a szerelést csak béreled, akkor sokkal jobban kijössz, mert olcsóbb, mintha vennél, és minden évben a legújabb cuccokban feszíthetsz; a pályákhoz közel egy termálfürdő van, ha meguntuk a csúszást, csobbanunk egyet; nem baj, ha most kezded, mert nagyon helyes fiúk tartanak oktatást egészen kezdőknek is; jobban lebarnulsz, mintha a Bahamákon nyaraltál volna, az a jó az egészben, hogy tél van, hideg, és mégsem fázol, mert folyton mozogsz, és mindig történik valami, ésatöbbi, ésatöbbi. Lassan beadjuk a derekat (ez a testrész később még a pokolba kíván e döntés miatt), és feliratkozunk a listára, lássuk, mégis mitől olyan világraszóló buli ez a sítúra.

www.slu.edu

A kölcsönzős robotember-felszerelést többször magunkra öltjük otthon, hogy ne a felvonó melletti parkolóban kelljen utánozni Chaplint - ez már látszólag egészen jól megy. A szállással meg a kajával sincs gond, hiszen ki ne üldögélne egy jól fűtött üvegezett verandán forralt bort kortyolgatva, míg kint sűrű pelyhekben hull a hó a csodás tájon. Csakhogy a többiek hangos unszolásának engedve ki kell mozdulni, pedig a hosszú lécek sosem arra kanyarodnak, amerre kellene, a síbotsáskák teljesen önálló életet kezdenek élni minden alkalommal, a felvonóknál a legnagyobb sor mögöttünk alakul ki a rutin totális hiánya miatt, a jegeces hólé pedig minduntalan utat tör a nadrágba, naná, pont deréktájon.

Ráadásul amikor végre beszabadulunk a hütte egyetlen, internetkapcsolattal rendelkező gépéhez, kiderül, hogy az elkövetkezendő hat napban végig szakadó hóesés, köd és szélvihar várható. A bahamai barnaságnak tehát lőttek, a termálfürdőt is éppen tatarozzák, a béna pultos sajnos a bort is agyoncukrozza, a kezdő csoportot vezető síoktató pedig egy NDK-s tornatanárnő empátiájával rendelkezik, és mire este lekászálódnánk a diszkóba, már a lábunkon is alig állunk, mert az otthoni bérelt cucc szorít, hibás és elavult. Mégis előkerül a kölcsönzőben a vészhelyzetekre tartogatott hitelkártya is, hiszen mégse maradhatunk szégyenben.A próbaképpen bevállalt oltári téli élményből így szédítően gyors ütemben dermesztő lidércnyomás lesz, már a lenyűgöző, hóval borított tájról is a Ragyogás hoteljének a kertje jut az eszünkbe, és csak arra bírunk gondolni, mikor lesz végre nyár. Erre a pasink, aki eddig egy mártír türelmével ugyanígy végigcsinálta velünk az egész tortúrát, persze csak annyit bír mondani, hogy minek próbálkozik ezzel az, aki tízéves kora előtt nem tanulta meg a hóekét - ő sem, de a szakkifejezéseket már fújja. És ebben a pillanatban örömmel igazat is adunk neki: jövőre otthon maradunk, vagy ha lehet, délre húzunk, ahol csak képeslapokról ismerik a havat. Ott legalább nem kell semmi extrát csinálni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Vagy legalábbis így képzeljük.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés