free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Smink szőkéknek, barnáknak, vöröseknek

Holly         Címkék: barna, hajszín, smink, szépség, szőke 9 hozzászólás

Az idei trendeknek megfelelő, ám hajszínünkhöz - eredeti vagy festetett, egyre megy - illő sminkeket ajánlunk. Smink szőkéknek, barnáknak, vöröseknek.

Ha megtaláltuk a számunkra tökéletes hajszínt vagy ha a szerencsésebbek eleve azzal születtek, nem árt megtudni, hogy milyen smink illik a sörényünkhöz. Egy jól megválasztott, a bőrünk tónusához és karakterünkhöz illő hajszín már eleve kiemeli az arcunkat, de az alábbi tippekkel még látványosabb hatást érhetünk el.

Ha szőkék vagyunk

A régi időkben a szőkéknek azt tanácsolták, hogy a világos hajat és bőrt nem illik elrontani egy vad és vibráló színnel, inkább a természetes, finom megjelenést hangsúlyozzák. Persze a mostani trendek felrúgnak minden régi szabályt, így a szőkék is bátrabban sminkelhetnek.

A meleg tónusú szőkék, akik mézszínű tincsekkel rendelkeznek, használjanak sárgás árnyalatú alapozót, ezzel lehet ugyanis a legszebben kiemelni a meleg árnyaltokat. Nyáron bátran vegyük elő a csillámos púdert és a bronzosítót, ezek kifejezetten jól mutatnak ezen típusú lányokon. Az arcot bronz és korall színekkel emeljük ki. A zöld és borostyán szemű szőkék használjanak meleg barna, bronz, arany és olíva árnyalatokat tekintetük kiemelésére és kerüljék a túl világos színeket; a kék szeműek a terrakottával és bézzsel próbálkozzanak, a szürke szeműeknek a kékek és szürkék fognak jól állni, míg a sötétebb, barna szeműeken szinte minden mutatós az éjkéktől a natúr árnyalatokig. Az ajkakra is válasszunk melegebb árnyalatokat, arany tónusú szájfényeket, korallt és kerüljük el a túlságosan intenzív színeket.A hideg tónusú szőkék bőréhez a rózsaszín tónusú alapozók illenek, és az arcukat is a rózsaszín különböző árnyalataival tudják a legszebben hangsúlyozni. A szemsminkben kerüljük el a meleg színeket, úgy mint natúr és földszínek, barnák, aranyak, helyettük viszont bátran használhatunk kéket, szürkét, rózsaszínt és lilát. A kék és szürke szeműek fantasztikus hatást érhetnek el egy füstös kék vagy szürke sminkkel. A zöld szeműeknek a legjobban a rózsaszín, a lila és zöld árnyalatok állnak jól és a barna szeműek ebben az esetben is bármivel próbálkozhatnak. Az ajkakat bátran hangsúlyozzuk intenzív színekkel, akár egy pinkkel, fuksziával vagy bordóval.

Ha barnák vagyunk

A barna hajú csajok szerencsés helyzetben vannak, mert amellett, hogy a természetes hatású sminkek és a bronzosítók nekik állnak a legjobban, nyugodtan használhatnak erősebb színeket is. A meleg tónusú barnák használjanak bronz, réz és meleg barnákat, a hideg tónusúak pedig korallt, barackot vagy narancsos árnyalatokat arcuk hangsúlyozására. A szemekre - bármilyen színű is legyen - nyugodtan választhatunk világosabb, csillogó színeket, ezek nagyszerű kontrasztban állnak a sötét hajjal. A sötét szeműek használjanak, bármilyen kék árnyalatot, aranyat, pinket, csokibarnát, vízszíneket, sötétszürkét, narancsot, lime zöldet és feketét. A mogyoróbarna szemekhez a világoslila, akvamarin, rózsaszín, narancs, világosszürke és zöld árnyalatok passzolnak, a kék szeműek próbálkozzanak kékkel, pinkkel, szürkével, türkizzel, barackkal, világoszölddel és feketével.Ügyeljünk viszont a fehér, a nagyon világos kék és rózsaszínekkel. Az ajkak esetében a legfontosabb: felejtsük el a pink rúzst (és lehetőleg a vibráló pirosat is), ettől a színtől sápadtnak tűnhet a barna hajú lányok arca. Jó választás viszont a bogyószínek, a lilás árnyalatok, az aranyfényű rózsaszínek, a világos korall és a natúr árnyalatok.

Ha vörösek vagyunk

Ugyan a természetesen vörös haj elég ritkának számít (a világ népességének mindössze 5 százaléka természetes vörös), ám a hölgyek körében mégis nagyon népszerűek a tüzesen fénylő tincsek, és egyre többen kérnek vörös árnyalatot a fodrásztól. Ez a hajszín a világos vagy nagyon világos bőrhöz illik a legjobban, tehát a smink színeit is ehhez igazítsuk. Válasszunk enyhén fedő alapozót, ha nincsenek bőrhibáink egy púder is bőven megteszi a lényeg, hogy minél természetesebb legyen a hatás. Az orcákat világos barack, korall vagy természetes árnyalatokkal hangsúlyozzuk és óvakodjunk a rózsaszíntől.A szemhéjpúderek közül a világos, természetes, meleg árnyaltok (barna, mogyoró, olíva, méz, bézs), az arany, a zöld és szürke a legjobb választás. Ha a szempillák túl világosak, akkor egy barna spirállal emeljük ki őket, a fekete túl erősnek hat ilyen esetben. Egy korall, barack vagy rózsaszín, fényes hatású rúzzsal vagy szájfénnyel, de akár egy narancsos tónusú pirossal is megkoronázhatjuk a sminkünket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés