![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Sós stangliCímkék: édesség, íz-i, recept, sós, sütemény 6 hozzászólásEgyszerű sós stangli, ami percek alatt kész, váratlanul betoppanó vendégsereg mellett is elkészíthető. És ezerféleképpen variálható. Jelen sorok írója ha választani kellene egy tábla csokoládé vagy bármilyen sós, házi sütemény között, biztosan utóbbira voksolna. Nem azt mondja, hogy nem szereti az édes házi süteményeket, de nála a sós visz mindent. Főleg ez a roppant gyorsan elkészíthető és ezerféleképpen variálható sós ropogós.Hozzávalók a tésztához:![]() Roppant egyszerűen összeállítható tésztáról beszélünk, amikor a sós ropogós tésztáját emlegetjük. A lisztet elmorzsoljuk ugyanis a vajjal és a sóval, beleöntjük a tejfölt, majd alaposan megdolgozzuk - ha dühösek vagyunk, kifejezetten jól fog esni a tésztagyúrás. Fél óráig pihentetjük a hűtőben a tésztát, majd fél centiméter vastagra nyújtjuk. Ekkor megkenjük az egy darab felvert tojással és rászórjuk a sajtot is. És itt lehet variálni: sajt helyett/mellett lehet rátenni paprikás szalámi darabokat, natúr magokat is. Ekkor elővesszük a derelyevágót és 10 cm hosszú csíkokra vágjuk a művet. A csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és addig sütjük, míg szép aranyszínűek nem lesznek.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |