free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A sötét bőrű indiai nőkért harcol egy brit modell

Borsa         Címkék: bőrszín, diszkrimináció, divat, india, modell 0 hozzászólás

Gia Johnson Singh szerint ideje, hogy megváltozzon a világosabb bőrszínt dicsőítő indiai szépségideál. A modell ezért a sötét bőrű indiai nők jogaiért harcol.

A szépség fogalma az utóbbi években úgy tűnik, gyökeresen megváltozik. Szerencsére véget ért a csontkollekciók és a retusált bombázók korszaka, a divatvilág a valódi nőkre kezd koncentrálni. Míg Nyugaton mindenki vékony akar lenni és fiatalnak akar látszani, Indiában a világos bőrszín az a szépségideál, ami tönkreteszi nők millióinak az életét.

Gia Johnson Singh a Vogue magazinnal közösen nekilátott a tabuk döntögetésének. A magazin legújabb indiai kiadásának címlapján a 23 éves londoni szépség négy másik, sötétebb bőrű modell társaságában szerepel. "Minden generációnak megvannak a saját szépséggel kapcsolatos mítoszai. Talán itt az ideje, hogy a világos bőrszínre vonatkozót leromboljuk" - olvasható a Vogue vezércikkében.

Gia tavaly érkezett első indiai castingjára. Bőrszíne a világostól a sötétebb árnyalatokig mindig változik, attól függően, hogy mennyi időt tölt a napon. Sokkolta az a diszkrimináció, amit Indiában tapasztalt, meghallotta ugyanis, hogy valaki azt mondja róla telefonon egy modellmunkával kapcsolatban, hogy túl sötét a bőre.

http://2.bp.blogspot.com
Gia Johnson Singh

Indiában egyre több bőrszínt fehérítő termék fogy, mert a társadalom nagy része úgy hiszi, hogy a szépség és a siker kulcsa a világosabb bőrszín. A Hindustan Unilever cég Fair and Lovely, illetve a L'Oréal White Perfect nevű készítményeinek forgalma például 18 százalékkal nőtt az elmúlt évben. A krémeket bollywoodi sztárok és az indiai szappanoperák szereplői reklámozzák, azt sugallva, hogy a világos árnyalatú bőr az, ami gyönyörű.

Mindez azt jelenti, hogy a sötétebb bőrű tinilányok azt gondolják, nincs jövőjük, és nem tudják elfogadni a külsejüket. Amíg Indiában a világos bőrű modelleket preferálják, ez nem is fog változni.  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés