free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A legnagyobb művészeket is lekörözi a graffiti

Borsa         Címkék: graffiti, kishír, kultúrtripp, művészet, streetart 2 hozzászólás

Rómában, Londonban és Osakában is találkozhatunk Kurt Wenner alkotásaival. A realisztikus graffitik három dimenziósak és mértanilag tökéletesen pontosak.

Úgy néz ki, mintha egy esőerdő került volna London közepére, ez azonban csak illúzió, amit a világhírű művész, Kurt Wenner kreált. A korábban a NASA illusztrátoraként dolgozó Wenner ma már kizárólag street art-tal foglalkozik, és olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint egy japán épületről lelógó Pókember figura, vagy A múmia című film egyik jelenetének rekonstruálása a londoni Waterloo állomáson. 25 éves karrierje alatt Wenner több száz "utcai festményt" készített, amiket most Aszfalt Reneszánsz elnevezésű albumában adnak ki. Wenner kifejlesztett egy olyan geometriai ábrázolást, aminek a segítségével kompozíciói háromdimenzióssá válnak: "A képek azért tűnnek valóságosnak, mert tökéletesen ki van számolva, mi hova kerül, matematikailag minden korrekt".Wenner Rómában kezdte a karrierjét, ahol a street art már több évszázados múltra tekint vissza, inspirációit általában a művészetek, a mitológia és a vallás jelentik.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés