free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sült csirke fokhagymamártással

Borsa         Címkék: csirke, hús, íz-i, recept 2 hozzászólás

A fokhagymamártás nem egy kímélő szósz, de ezt a mártást érzékeny gyomrúak is fogyaszthatják. A sült csirke mellé elkél ugyanis a lazítás...

A legtöbb zöldség a sütőben teljesen más ízt kap, mint főzve vagy párolva. A különböző hagymák klasszikus példák erre, de érdemes kipróbálni a sült sárgarépát is, ott is érzékelhető a különbség. A hús mellett sült fokhagymát általában csak magában adják a hús mellé, de nagyon jó mártás is készíthető belőle, ami szárazabb húsok esetén „szinte kötelező”. Mivel a fokhagyma először megsül, aztán megfő, érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

4 csirkecomb
3-4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál kakukkfű
fél kávéskanál szerecsendió
10 gerezd fokhagyma
1 pohár fehérbor
2 evőkanál liszt
2 dl erőleves
6-7 közepes sárgaréparépa
6-7 burgonya só, bors


Egy evőkanál olajban elkeverem a kakukkfüvet és a szerecsendiót, és sóval, borssal ízesítem. A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy nagy tepsi egyik felébe teszem a csirkecombokat. A húst megkenem a fűszeres olajjal, mellé teszem a fokhagymagerezdeket (héjastul), és alufóliával lefedve 30 percig sütöm. Közben meghámozom és felkarikázom a zöldségeket. Leszedem a húsról a fóliát, mellé teszem a zöldségeket, meglocsolom őket kevés olajjal, és kiszedem a fokhagymagerezdeket.

A tepsit visszateszem a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütöm a húst és a zöldségeket. Közben elkészítem a fokhagymamártást: a fokhagymagerezdeket megtisztítom, összetöröm, és egy lábasban kicsit megpirítom. Hozzáöntöm a fehérbort, óvatosan belekeverem a lisztet, majd felöntöm a húslevessel, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Mártásos edénybe öntöm és a hús mellé tálalom.

Lillának köszönjük a receptet.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés