free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amitől nem megy a számítógépes munka

Borsa         Címkék: kultúrtripp, lista, munka, számítógép 1 hozzászólás

Lehetünk bármilyen elszánt munkások, ha leülünk a számítógép elé, a hatékonyság ezer és egy kerékkötője támad ránk. Íme közülük az öt legveszélyesebb.

Számítógép előtt ülve hihetetlenül könnyű a munkakerülés, márpedig a legtöbben számítógép előtt ülünk munka közben. Néha egészen elszántan próbál dolgozni az ember, mégis elúszik, és ami azt illeti, nem is biztos, hogy lappangó lustaságról van szó ilyenkor – egész egyszerűen csak túlzottan ingergazdag a környezet. Lássuk a GDP legnagyobb online ellenségeinek feketelistáját.

Folyton frissülő hírfolyamok

Mindig van miért rájuk kattintani, hiszen többnyire már két perccel az előző megnyitás után is kínálnak valami újdonságot. Ráadásul megvan az az alattomos tulajdonságuk, hogy miközben nézegeti őket az ember, valamennyire hasznosnak érzi magát, hiszen A Világ Dolgairól tájékozódik, az pedig lényegében mindennemű munkánál jól jön. Hogy a legújabb villantásnak/mellműtétnek/sztárpletykának mi köze van a gazdaságilag is kifizetődő naprakészséghez, arra persze épkézláb magyarázatot nem tudnánk adni, de hát senki sem lehet tökéletes.

Egyszerű kis flash-játékok

„Ó, hát csak három percet játszom, ez pont erre van kitalálva.” (…) „Á, lenyomok még egy menetet, hiszen csak három perc, most nem mindegy, hogy három vagy hat?” (…) „Na jó, még egy utolsó játék, végül is így félóra után már három perc ide vagy oda igazán nem számít.” Bizony, így megy ez. A különféle aknakeresők, memóriajátékok, logikai próbák és egyéb nyalánkságok látszólag mind remekül passzolnak egy rövid, ötperces pihenőbe, de szinte kivétel nélkül félórásra vagy még hosszabbra nyújtják a kikapcsolódást, mert olyanok, mint egy zacskó chips: mindig kell belőlük még egy kicsi.

Chat

Sokan a meló miatt használunk chatprogramokat munkaidőben, de még ebben az esetben sem lehet megelőzni, hogy ránk kattintson valami ismerős egy helómizuval – a válaszadást meg egyszerűen nem lehet megállni. De még ha menne is, ott villog az a hülye narancssárga izé a képernyő alján, úgyhogy a vége úgyis az lesz, hogy sziasemmiésveled. Persze ilyenkor még szentül él az emberben az elhatározás, hogy pár tiszteletkör után megmondja: dolga van, de úgyis jön valami sztori, amire muszáj reagálni – aztán a másik ablakban még egy, meg még egy, és még egy.

A közösségi háló

Már az első közösségi oldalakon is órákat tudtunk eltölteni, hiszen mindig eszébe jut az embernek még egy volt óvodai csoporttárs. Amióta pedig tacepaókat és bejelentéseket is gyárthatunk, valamint virtuális standupokat is bemutathatunk, különösen súlyos lett a helyzet: egész nap jelen kell lenni, mert ott derül ki minden először, és, valljuk be, a legtöbben szeretjük is mutogatni magunkat. Egy idő után már az sem számít, hogy a főnök is az ismerősünk, és mindent lát, hiszen ő is egész nap ott nyomja a fácsén.

Hiperhivatkozások

A szövegekben elhelyezett linkek rettenetesen fel tudják gyorsítani a tájékozódást, de egyúttal ballasztként is funkcionálnak: nagy részük egyszerűen csak arra való, hogy tovább úsztassa egy kicsit az embert, mi pedig jellemzően fel is ülünk nekik. Így pedig még az is előfordulhat, hogy teljesen jóhiszeműen, valóban a munkánkkal kapcsolatban nézünk utána valaminek, vagy tényleg csak egyetlen apróságra vagyunk kíváncsiak, de az izgalmas hívószavak nyomán húsz perc múlva azon kapjuk magunkat, hogy valami teljesen más és tökéletesen érdektelen dologról olvasgatunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés