free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szamurájkarddal lazulnak a japán nők

Borsa         Címkék: edzés, fitnesz, fogyás, japán, szamurájkard 0 hozzászólás

A japán nők egy részének esti programja újabban az, hogy karddal a kezében sikítozik egy fitneszklubban. Az új edzésforma állítólag fogyaszt is.

Japánban eddig főleg a külföldi fitneszműfajok vonzottak hatalmas tömegeket, a legújabb őrület azonban a szigetország harcművészeti tradícióiból merít ihletet. A Samurai Camp egy Takafuji Ukon nevű koreográfus "találmánya", és a 16. századi japán harcosok mozdulatsoraira épül.

Az edzéseken az egyik klasszikus szamurájkard, a jellegzetesen hajlított ívű katana műanyag változatát használják, az aláfestő zene pedig a legkeményebb techno. Egy ilyen óra komolyan igénybe veszi a részvevőket, akik csak egy rövid pihenőre állnak meg, hogy igyanak egy csésze zöld teát. Az ötletgazda szerint néhány hónapos rendszeres edzéssel garantált a legalább öt kilós fogyás.

Az első Samurai Camp edzéseken csak férfiak vettek részt, főleg azért, hogy megszabaduljanak a hasukon található zsírrétegtől, de egy idő után feladták, és ma már szinte csak nők látogatják ezeket az órákat, A kardozás különösen a harmincasok körében népszerű. Ennek az egyik oka az lehet, hogy a képzeletbeli vérfürdő kitűnően oldja a stresszt, főleg, ha minden egyes kardcsapás mögé egy ellenfelet képzelnek, aki lehet egy hűtlen expasi, egy idegesítő szomszéd, vagy akár egy könyörtelen főnök is.

http://women.timesonline.co.u

A másik ok az, hogy szamurájokkal foglalkozni trend lett a szigetországban, egyre több tematikus könyv és ruhadarab jelenik a piacon. A Samurai Camp alapítója szerint a húszas éveikben járó japánok inkább kifelé fordulnak, utaznak és a külföld bűvöletében élnek, a harmincas éveikben azonban egyre fontosabbnak tartják, hogy megőrizzék az országuk tradícióit. És persze a karcsúságukat, ami szintén a harmadik iksz után kezd inkább égető problémává válni.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés