free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bepillantás egy szcientológiai iskolába

Borsa         Címkék: kishír, kultúrtripp, szcientológia, tomcruise 7 hozzászólás

Furcsa feladatok és besúgó rendszer várja azokat a fiatalokat, akik ezt a bentlakásos iskolát választják. A szcientológia elkötelezett híve, Tom Cruise is ide küldte lányát.

Az Egyesült Államok egyik legdrágább bentlakásos iskolája az Oregon állambeli Delphian iskola, ahova Tom Cruise és Nicole Kidman adoptált lánya, a most 17 éves Isabella is járt, eddig azonban sokat nem lehetett tudni az intézményről az azt övező titkolózás miatt. A csendet az iskola korábbi tanulói törték meg, akik meséltek a furcsa szokásokról és néhol középkorinak tűnő elvekről. A nem akkreditált szcientológiai intézménynek 250 hallgatója van, akik mindennapos fizikai feladatokon keresztül tanulnak, elsősorban az agyagszobrászatra fókuszálva. Nincsenek osztályok vagy csoportok, a diákok egymástól elszeparálva dolgoznak, a felügyelők (nem tanárok) pedig sorra látogatják őket a nap folyamán. Léteznek többszereplős feladatok is, például két diáknak egymással szemben kell ülnie és moccanás vagy beszéd nélkül bámulnia két órán keresztül, ha pedig bármelyikük megmozdul, újra kell kezdeniük a gyakorlatot. Egy másik feladat során rá kell venniük társukat, hogy az a falnál álljon, ha szóval nem megy, akkor tettel.A diákok fegyelmezését gyakorlatilag saját maguk végzik, az iskola ugyanis arra buzdítja lakóit, hogy bármilyen szabálysértés észrevétele esetén jelentsék fel egymást. Az egykori diákok egy része varázslatosnak titulálta az intézményt és egyenesen a Harry Potter-beli Roxforthoz hasonlította, míg mások szerint az iskola tönkretette az esélyeiket a "való világba" történő beilleszkedésre.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés