free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kevesen tudnak úszni Amerikában

Borsa         Címkék: amerika, kultúrtripp, úszás 6 hozzászólás

Az úszás kellemes kikapcsolódás, ugyanakkor hasznos, akár életeket menthető tudás is lehet. Amerikában sokan nem tudnak úszni, mert nincs pénzük rá.

Nemrég hat tinédzser fulladt meg, miután a Lousiana folyó mély vizébe csúszott a gázlón keresztül. Egyik áldozat sem tudott úszni, és azok a közelben levő felnőttek sem, akik tanácstalanul nézték, amint a hat gyerek elmerül a vízben. Vajon az amcsik hány százaléka nem tud úszni? 


A kép illusztráció

Egy 1194-es tanulmányban az amerikai felnőttek 37%-a állította, hogy nem tudnak huszonöt méternél többet úszni, ami körülbelül egy középiskolai uszoda hossza. Egy 2008-as tanulmány - Memphisi Egyetem kutatói végezték el a kutatást - pedig azt mutatta ki, hogy a 12 és 18 év közti gyerekeknek több mint a fele nem tud mást, mint az uszoda sekély részénél a vízbe csobbanni. A memphisi tanulmány demográfiai szempontból is vizsgálta kérdést: a fehér gyerekek nagyobb többségben állították, hogy jól úsznak, 4-18 évesek között 58%-uk mondta, hogy leúsznak több, mint egy uszodahosszt. A hawaiiak és csendes óceáni szigetvilágban élők 55%-a állította ugyanezt. A spanyol ajkú és latin amerikai gyerekek 42%-a jó úszó, az ázsiai származásúak 34%-a, a született amerikaiak pedig 32%-a, az afroamerikaiak körében pedig csak 31% ez a szám. A baleseti ráta is nagyjából ezt mutatja, a fekete kölykök (5-14 évesek) háromszor akkora gyakorisággal fúlnak vízbe, mint fehér társaik. A hat gyerek - aki meghalt Lousianában - is afroamerikai volt. 

Az, hogy a gyerek tud-e úszni, nagyban függ a szülők anyagi helyzetétől, ugyanis a szegény körülmények közül származó úszók 67%-ának családi összbevétele ötvenezer dollár, és az úszni tudók 29%-a esik ez alá az összkereset alá. Ha belegondolunk, könnyen rájöhetünk, hogy ebben lehet igazság, hiszen a szegényeknek sokkal kevesebb lehetőségük van a szabadidejük vízparton való eltöltésére, illetve fizetni sem tudnak az úszás oktatásért.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés