free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ritkább a szélütés a csokoládét kedvelő nők között

Borsa         Címkék: betegség, csokoládé, íz-i, szélütés 1 hozzászólás

Egy nagyszabású svéd felmérés adatai azt mutatják, hogy minél több csokoládét ettek a részt vevő nők, annál kisebb volt a szélütés miatti halálozásuk kockázata.

Az amerikai kardiológusok kollégiumának folyóiratában ismertetett tanulmányban 33 ezernél több nő csokoládéfogyasztása és szélütés miatti halálozási kockázata közti összefüggést elemezték. Az eredmények újabb bizonyítékkal szolgálhatnak a kakaó szívvédő hatására. "Tekintve, hogy a tanulmány megfigyelési jellegű volt, megállapításai nem jelentenek bizonyítékot arra, hogy maga a csokoládé az, amely csökkenti a szélütés kockázatát" - jelezte Susanna Larsson kutatásvezető, a stockholmi Karolinska Intézet munkatársa. Hozzátette, hogy a csokoládénak vannak egészségügyi előnyei, de túl sok belőle káros hatást is kiválthat.

www.elmanco.com

Az elemzéshez egy 1997-ben zajlott egészségügyi felmérés adatait használták fel, amelyben a megkérdezett nők életkora 49 és 83 év között volt. A követés egy évtizede alatt összesen 1549 szélütés fordult elő a 33 ezernél több nő között. A legtöbb, hetente 45 grammnál több csokoládét evők csoportjában évente 2,5 ezrelék volt a szélütés gyakorisága, míg a legkevesebb, hetente 9 grammnál kisebb mennyiségű csokoládét evők között ennek háromszorosa, évente 7,8 ezrelék volt a szélütés előfordulásának gyakorisága. Egy tábla csokoládé általában 50-100 gramm között van. A szakemberek úgy vélik, hogy a csokoládé szívvédő hatásának hátterében a kakaó flavonoid nevű anyaga állhat, amelynek ismert antioxidáns tulajdonsága.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés