free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nagyvárosi szemétterror közelről

-PészM-         Címkék: budapest, környezet, kutya, szemét, város 7 hozzászólás

A szemét egy ideig csak az ember szemét bántja. De van rosszabb is: a nyakig szaros kutya meg a sportcipőt kettészelő üvegtörmelék. Szeméthelyzet, Budapest.

A múltkor kidödögtük magunkat tisztességgel, micsoda lélekölő szorongás lesz úrrá rajtunk az utcára lépve hó- és jégveszély címén, de nem is várat magára sokat a folytatás: az olvadó fehérség nyomában ugyanis az az érzésünk, mintha a legsúlyosabb Kusturica-film díszletei közt gázolnánk. Mindent beborít a szar és a szemét - szó szerint.Nem tudjuk, a kedves Borsa-olvasó mennyit időz (fő)városi parkokban séta, pihenés, kocogás címén, van-e kutyája vagy gyereke, akikre időnként ráfér némi futkorászás (a friss levegőről most nem nyitunk topikot), vagy szimplán csak ahhoz, hogy eljusson A pontból B-be, mennyit kell két lábon közlekednie. Mi napok, hetek óta résen vagyunk, nagyon ki vagyunk hegyezve a témára, és csak azt mondhatjuk: ebből itt a mi életünkben már nem lesz nagybetűs Európa, talán majd az unokák… Hát, föl van dobva a laszti, gyerekek.

Legyünk finomak: bélsár

A fővárosi helyzet katasztrofális, nem mondunk újat vele. Hiába látni reggelenként, ahogy a közterületisek végigszántják a nagy narancssárga szippantós dobozzal meg a csinos kefés kocsival a zöldövezeteket, hiába járják szorgos mellényesek nagy zsákokkal a terepet, hogy a nagyját összekaparják a ganénak, veszett fejsze nyele. A kutyaszar minimum térdig ér. A sónál durvábban marja szét a cipőt. (Nyáron erre jönnek még a legyek, plusz a harminc fokban párolgó, orrfacsaró aroma, imádjuk.) De a hajléktalanok ürüléke is szépen beteríti a zöldet - a különbséget kutyatartók talán jól ismerik: az ebeknek van valami végzetes vonzódásuk az imént említett matéria iránt, nem falják, egyenesen habzsolják, és ha még jól meg is lehet benne hempergőzni, az maga a habos mennyország. A bokrok alja eleve tiltott zóna, de újabban mindenhol megcsúszni az emberi szaron: a tér közepén, a fa tövében, a járdán.Mi két triviális megoldást tudunk javasolni, bár a kacagás elfog, ahogy ezt írjuk. Egy: mindenki szedje össze a kutyája termését, ki vannak téve ingyenzsákok, ötméterenként állnak kukák, csak le kell hajolni, megmarkolni, és alásszolgája. Akinek nem megy, ne tartson kutyát, csókolom. Kettő: nyilván mi sem várjuk el fedél nélkül élő embertársainktól, hogy az aluljáróban pénzért végezzék a dolgukat a kijelölt helyeken, de városi pénzen tegyenek már ki néhány ingyenes ToiToi-t - tartanak, ameddig tartanak, de ha csak a kintre tessékelt ürülék fele amott végezné, már nem lenne hiába az akció. Mert mi most csak a saját és a kutyánk komfortja meg higiéniája miatt nyüszítünk, de őszintén szólva nem irigyeljük azokat a gyerekes csajokat, akik két hiperaktív kölökkel ugranak le a játszóra meg a térre délután, akik aztán nyakig szarosan ugranak az anyjuk nyakába.

Borotva, szilánk, Svájc

A szarkérdés után nézzük a további klasszikusokat. Én is dohányzom, és a rosszabbik fajtából való vagyok: utcán is, menet közben. Nem az ókorban élünk, mindig el lehet sétálni az első kukáig. A fóliát zsebre lehet tenni. Meg a használt papírzsepit is. A tegnapi termés az egyik fővárosi parkban: négy borotva, százmillió sörösdoboz, széttört egydekás töményes üvegek, mindenféle ruhadarabok, kajás zacskók, nyamvadt műanyag poharak és egy véres bugyi. Jajj, de tipikusak vagyunk, műhiszti ez, gondolhatja az olvasó, pedig se futni, se sétálni nem lehet ezektől: sötétben orra bukik bennük az ember, a szilánk a cipőjébe fúródik, büdösek, rohadnak, és naná, rondák, mint a bűn - szeméttelepek ezek, nem zöldterületek. Szó ne érje a ház elejét: nem a svájci, galléros sterilitást reklamáljuk itt, nem kellenek édesen csobogó, tiszta vizű szökőkutak meg Walt Disney-be kívánkozó buja pázsit, de a kettő közötti félút pont meg is felelne.Erre meg sajnos nem tudunk megoldást. Mi sem merünk/szoktunk ráförmedni szemetelő felebarátainkra, mátós kamaszokra, búbánatos öregurakra, senkire. Nézzük, ahogy törik az üveg, röpül a zacskó meg a cigicsikk, mi sem szedjük össze a megkövült, döglött galambot, és a kint ozsánnázó öreg nénikének sem koppintunk a körmire, hogy kéretik alássan akkor azt a disznóólat nem otthagyni a padon. Kussolunk, sétálunk meg kocogunk a szarban, a kutyánk talpából kioperáljuk az üvegszilánkot, a gyerekeseknek meg szólunk, hogy szia Jucika, ma ne arra menjetek a csemetével, mert épp most kakil az öreg bácsi a fánál, és három borotvapengét is láttunk ott középen, szevasztok.  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés