free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hol vannak a legszebb lányok?

HT2         Címkék: hímtag, lány, , tavasz 7 hozzászólás

Népszerű kérdés került Hímtag kettő íróasztalára: szebbek-e a magyar, vagy netán a spanyol, esetleg az olasz lányok, mint a többiek? Ő inkább nem válogatna.

Sosem voltam még világszerte turnézó rocksztár, ami elég sajnálatos, ugyanis nagyon tudnám bírni, ha naponta csak két órát kellene dolgoznom, és ezalatt is ezrek, ha nem egyenesen tízezrek üvöltenék, hogy mennyire jól csinálom, közben pedig még a kassza is szépen csilingelne, és a csajok is házhoz jönnének, tízesével. Van azonban néhány előnye is a dolognak – például nem kell minden nap megismételnem ugyanazt ugyanúgy, és közben úgy tennem, mintha borzasztóan élvezném, és nem kell 24 óránként azt sem hazudnom ezreknek, ha nem egyenesen tízezreknek, hogy ők a legjobbak a világon. Valamint nem kell egy csomó hülye újságírónak egy csomó hülye interjút sem adnom, és így nem kell azt sem lehazudnom mindennap mindenhol, hogy „ó, az itteni lányok a legszebbek az egész világon”.Gondolom, mindenkinek ismerős ez a sztori: jön az újságíró, kérdi a rocksztárt, mit látott az országból, mire ő mekeg valamit, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg van elégedve, merthogy még a szálloda ablakán sem nézett ki, és azt se nagyon tudja, hol van. Erre pedig menetrend szerint érkezik a mentőkérdés, „na és hogy tetszenek a helyi lányok?”, mire a csávó bejelenti: „hú, öregem, én nagyon komolyan mondom neked, jártam már egy pár helyen a világban, de ennyire jó csajokat még soha nem láttam! Igen, azt hiszem, a magyar lányok a legszebbek az egész világon!” Egészen addig így is van ez, amíg el nem jön a következő koncert, mondjuk Ausztriában, mert ott meg már ugye az osztrák csajok a legszebbek az egész földkerekségen. Gyanúm szerint ha elérnék a nemzetközi turnék Afganisztánt, burkaviselés ide vagy oda, még ott is elhangzana a sztárok szájából, hogy a helyi nők szépségét semmi nem üti.

Persze ezt nyilatkozni amolyan munkaköri kötelesség, kedves gesztus, és akként is kell értékelni. De van vajon bármi alapja annak, hogy esetleg meggyőződésből is ilyesmit állítson az ember? Nos, nekem semmilyen tudományos háttérismeretem nincs a témával kapcsolatban, de nem is hiszem, hogy létezik ilyesmi, és nem is tudnám tiszta szívvel hirdetni se a magyar, se a svéd, se az amerikai, se semmilyen más nők szupremáciáját. Ha ugyanis valamelyiket megnevezném, mint legjobbat, azonnal megfájdulna a szívem a többi szegény szerencsétlen miatt, akiket ezzel méltánytalan módon hátrasorolnék a potenciálisan szóba jöhető csajok listáján.

Nyilván bele lehetne persze menni ebbe sokkal komolyabban is, és akár vérre menő vita is kavarodhatna, hogy lehet-e egyáltalán (és ha igen, hogyan és milyen alapon) kijelenteni ilyesmit, de a helyzet az, hogy szerintem ezt az egészet férfiszemmel sokkal egyszerűbben le lehet és le is kell rendezni. Én egy okleveles – női nézőpontból ez, azt hiszem, annyit tesz, hogy bunkó – nyálcsorgató vagyok, úgyhogy le lehet rakni Budapesten, Londonban, Madridban, New Yorkban de akár párszáz lakosú falvakban is bárhol a világon, úgyis fogok találni nőket, akik bejönnek. Mégpedig nem egyet, sőt nem is kettőt – és ezzel szerintem a legtöbb férfi hasonlóan van. Nem kozmopolitizmus tehát, amikor azt mondom, hogy nincsenek sehol szebb nők, mint akárhol máshol a világon, hanem egyszerűen a régebben e helyütt már emlegetett Gombóc Artúr-effektus megnyilvánulása: mindenhol meg lehet találni az okot arra, hogy azt mondja az ember: ej, de jók itt a csajok. Ahol nő van, ott van jó nő is, épp elég.

Hornyák Bálint

Persze van ennek az éremnek egy másik oldala is: ugyanezen okokból kifolyólag én például nem tartom különösebben egzotikusnak azt sem, hogy mondjuk lengyel vagy ausztrál vagy akármilyen más külföldi nőkkel ismerkedjek, mert jól megvagyok a hazai felhozatallal is. Továbbmegyek, volt is szerencsém külföldi csajhoz, de semmiféle hozzáadott értékről nem tudok beszámolni. Ha gonosz akarnék lenni, jöhetnék akár (megint) azzal is, hogy mind ugyanolyan, de nem akarok gonosz lenni, úgyhogy inkább megfogalmazom szépen: az örömök meg a problémák úgyis ugyanazok lesznek. Főleg a problémák, hehe.

Mindez azonban már túlmutat az eredeti kérdésen, hogy tudniillik, szebbek-e a magyar, a kanadai vagy az akármilyen lányok, úgyhogy ebbe most ne is menjünk külön bele. Az egész téma summázataként én inkább csak idéznék egyet, mégpedig egy rock and roll zenésztől – egyrészt azért, mert így szép keretes szerkezetet kap ez a pár sor, másrészt meg azért, mert bár az emlegetett sztárok nagy része csak a kötelező udvariaskodásban erős, ennek a bizonyos illetőnek a szavajárása kifejezetten furfangos, és remekül passzol ide is. A szóban forgó zenész Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa, az idézett szöveget pedig egy huncut vigyor kíséretében minden koncertjén elmondja a közönségnek: „It’s good to see you. It’s good to see anybody.” Na, hát valahogy így van ez.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés