free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szépségipari termékek, amelyekkel csak szórjuk a pénzt

Borsa         Címkék: pénz, púder, szépségápolás 14 hozzászólás

Olyan szépségipari termékeket szedtünk össze, amelyek értelmetlenek és feleslegesek, de akadnak olyanok, akik pénzt adnak értük. Mi magunk is, ugye.

Valljuk be, nem vet különösebben jó fényt a női nemre, hogy az egyértelműen értelmetlen szépségipari termékek is meg tudnak maradni a piacon, hiszen bőven vannak olyan nőtársak - esetleg olykor mi, magunk vagyunk azok -, akik ezeket is hajlandóak megvásárolni.  Pedig az ilyen cuccok jó része nem csupán hogy hatástalan, de jó esélyünk van arra is, hogy egyenesen ártunk velük a külső megjelenésünknek, ahelyett, hogy az eredeti célnak megfelelően javítanánk rajta.

(Ne) csináld magad!

A legkönnyebb beleesni abba a hibába, hogy olyan termékeket vásárolunk össze, melyekkel azokat eljárásokat végezhetjük el saját magunk otthon, amelyekért szépségszalonba kellene mennünk, és így persze - legalábbis elvileg - olcsóbban jövünk ki. A legnépszerűbb ilyen termék minden bizonnyal a dobozos hajfesték, ami bizonyos gyakorlattal vagy segítséggel még használható is, van viszont két igazán veszedelmes édestestvére: az otthoni szőkítő krém, a melírozó festékszett. Ezekkel aztán igazán kiadós katasztrófákat idézhetünk elő a fejünkön és nem csupán vizuális értelemben. A haj világosítása, szőkítése vagy épp melírozása bizony hozzáértést igénylő szakmunka, amit jobb megbízható, ügyes szakemberre bízni.Az előzőekhez hasonló kategóriába tartozik - bár a következményei talán valamivel könnyebben eltüntethetők - a drogériákban beszerezhető műköröm készítő szett. Ha valaki műkörmöket hord, akkor remélhetőleg arra törekszik, hogy azok minél ízlésesebbek és tartósabbak legyenek. Senki sem gondolhatja azonban komolyan, hogy néhány műanyag köröm, egy tubus ragasztó és egy körömreszelő segítségével ízléses és - nem utolsó sorban - strapabíró műkörmöket készíthet magának, házilag. A műkörömépítés egy szakma, a szakember pedig nem véletlenül dolgozik profi anyagokkal, reszelőkkel, lámpával.

“Fehérítő” fogkrémek, “élettelivé varázsoló” samponok

Az még hagyján, ha bedőlünk az igen hangzatos és kellően misztikus szlogenekkel hirdetett kencéknek és sminktermékeknek… (Igaz, ez a téma is megérne egy önálló misét.) Viszont az már egyértelműen a hülyeséghez konvergál, ha bevesszük azt, hogy egy fogkrém fehéríthet. Gondoljunk csak bele: még a rendelői eljárások közül is alaposan meg kell válogatni, hogy melyiket választjuk, és még ezek sem feltétlenül váltják be maradéktalanul a hozzájuk fűzött reményeket. Ha a fogfehérítés csak úgy, szimplán fogkrémekkel megoldható lenne, akkor vajon miért szerepelnének a fogászati rendelők szolgáltatásai között a legkülönfélébb, professzionális - gyakran aranyárban igénybe vehető - fogfehérítő beavatkozások?!Említést érdemelnek azok a samponok és balzsamok is, melyek azt ígérik, hogy - figyelem, manapság nagyon divatos megfogalmazás - “élettelivé varázsolják” a hajat. Ez alapvetően azért butaság, mert maga a haj eleve nem él - nem véletlenül nem fáj vagy vérzik a hajvágás -, csak a hajhagymák. A frissen mosott haj általában szép, “élettelinek” tűnő, akkor is, ha egy teljesen hétköznapi samponnal mostuk meg, és akkor is, ha épp egy agyonreklámozott újdonsággal. Az, hogy tartósan milyen a fénye, a tapintása, mennyire sűrű és mennyire lapul, vagy épp nem lapul le, sokkal inkább alkat és egészségügyi állapot kérdése.

Haszontalan masinák

Nem feledkezhetünk meg a feleslegesen összevásárolt szépítő masinákról sem. Vegyük például azt az esetet, hogy elmegyünk venni egy sima hajvasalót, végül azonban az erre szánt reális összeg tripláért egy multifunkciós hajformázóval távozunk az üzletből, amiben hajsütő, hullámosító, sőt kreppelő is van. Mit sem törődve azzal, hogy hajsütőből vagy három darab várakozik otthon, a kreppelt haj pedig már húsz éve nem divat.

Aztán ott vannak még a házaló ügynököktől vagy a tévéshopokból beszerezhető kozmetikai csodagépek, ezek közül is a “kedvenceink”: a masszázsövek, amelyek nem kevesebbel kecsegtetnek, mint hogy napi pár percnyi masszírozás - edzés nélkül - leégeti a zsírt, formálja az alakunkat, sőt, még a narancsbőrt is eltünteti rólunk. Kétségkívül klassz lenne, ha ez lehetséges volna, de tudjuk jól, hogy nem az. Testmozgás és megfelelő táplálkozás nélkül legfeljebb plasztikai sebész kése alatt válhatnak formásabbá a testrészeink, némi vibrálás hatására viszont biztosan nem.

Persze hosszan sorolhatnánk még a különféle haszontalanabbnál haszontalanabb termékeket, hiszen bizonyára mindenkinek voltak, vannak olyan cuccai, amelyekben nagyot csalódott. Ilyenkor becsapottság-érzéssel telve mondogatjuk, hogy “tudnom kellett volna előre” és valóban, sokszor nagyon is tudjuk, csak nem hallgatunk a megérzéseinkre.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés