free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A lényeg, hogy én szeretem!

Borsa         Címkék: barátok, párkapcsolat, partner, szerelem, szex 2 hozzászólás

A megfelelési kényszer barátaink társaságában igen nagyra duzzadhat az új pasival kapcsolatban, de ne törődjünk az elvárásokkal. A lényeg a szerelem.

Amikor kialakul egy új szerelmi kapcsolat, és már addig jutottunk a partnerünkkel, hogy arra készülünk, hogy szívszerelmünket bemutassuk a barátainknak, nem kevés követelménynek kell majd megfelelnünk. Az, hogy mik azok a kritériumok, amiket a barátaink támasztanak a pasinkkal kapcsolatban, illetve mi az, ami miatt mi belezúgtunk - lássuk be - egymástól igen távol álló dolgok.

Az, aki nekünk tökéletes nem biztos, hogy akár a legközelebbi barátainknak is bejön. Lehet úgy is vélekedni, hogy nem érdekel minket mások véleménye, viszont, ha mélyen magunkba nézünk, bizony mindannyian igyekszünk elhitetni a környezetünkkel, hogy jól választottunk. A társadalom által idealizált kép, ami egy tökéletes partnerkapcsolatot övez, a legtöbb esetben köszönő viszonyban sincs a mindennapokkal. Talán a kapcsolatok kezdeti stádiumába lehet hozni mindazt a kívánalmat, amit bizony elvárnak tőlünk a haverok, ha együtt járunk valakivel. A kapcsolat minőségére, mélységére és persze a szex mennyiségére vonatkozóan is vannak előírások. 

Az első benyomás, mindig a külső és a habitus alapján születik meg. Az egyéni ízléssel ezt könnyen ki lehet magyarázni. Viszont egyikünk sem viseli el könnyedén, ha a barátainknak nem tetszik az általunk kiválasztott férfi. A kedves, a helyes és cuki jelzők egyáltalán nem elegendőek arra, hogy elhitessék velünk, hogy tényleg - a társaságunkkal közös - az álom pasit fogtuk ki. Azokban az esetekben, pedig kifejezetten frusztráló lehet a partnerünkkel való megjelenés, ha kegyetlenül őszinte barátaink még kritikával is illetik őt. Ilyenkor lehet jönni közhelyekkel, amelyekben bár mindig van igazság, de édes kevés a megnyugtatásunkhoz. A másik megoldás az lehet, ha kiemelünk egy olyan külső jellemzőjét, ami minket abszolút levett a lábunkról. Különben is, tegyünk rá magasról, hogy kinek tetszik, kinek nem, a lényeg, hogy működjön a kémia. Ha már kémia, ne feledjük, hogy a mai nyitott társadalmi kultúrában evidens, hogy a szexről is kérdezgetnek a körülöttünk lévők. Eleinte természetesnek hat, hogy naponta szexelünk, igényeljük is a sok-sok együttlétet, de egy bizonyos ponton túl más kapcsolati tényezők felerősödnek az erotikához képest. Ezt mindenki tudja, viszont valamiért mégis mindenki - akárhány éve is legyen tartós kapcsolatban -, hetente minimum háromszor lefekszik a csávójával. Legalábbis ezt mondja, közben meg simán előfordulhat, hogy két hétig sem bújnak össze, de a barátaink idealizált képe - és a miénk is sokszor - az, hogy minimum háromszor össze kell feküdni, hiszen a statisztikák is ezt mutatják normálisnak. Felelni kell az olyan kérdésekre, hogy milyen, mennyi ideig, hányféle pózban, és így tovább. Természetesen a válaszok a tökéletest képezik le: szuper, irtó hosszan és a káma szutra összes pozitúrájában. Igen, ez annak megfelelően így van, hogy a színes, csajoknak szóló magazinok tele vannak butábbnál butább ötletekkel arra nézve, hogy hogyan tüzeljük fel hetvenkilenc lépésben a csávónkat és miként generáljunk, mindkettőnk számára többszörös orgazmust, húsz év után is.

Közben meg, senki nem tud ilyet felmutatni, valójában. Legalábbis biztosan nem egy több éve tartó párkapcsolatban, ahol a meló, a gyerek a mindennapok stressz faktorai éppen, hogy az ágyban szabadon töltött időből vesznek el a legtöbbet. Mi van akkor, ha a napi stresszt nem lepedőakrobatikázással vezetjük le, hanem csak egy kis összebújós beszélgetéssel? És mi van akkor, ha szex helyett inkább megnézzük a kedvenc sorozatunk összes részét, közben pattogatott kukoricát csócsálva, majd hajnalban arra ébredünk, hogy görcsbe állt a nyakunk és nem a kiadós penetrációtól, hanem mert elaludtunk a kanapén, egymás hegyén-hátán. Legfeljebb majd reggel rámászunk a pasinkra, vagy nem, mert épp késésben leszünk és rohannunk kell. A szexizés eléggé hektikus dolog, van, hogy nincs kedvünk, és olyan is van persze, hogy egy teljes hétvégét végighempergünk. Ez a kapcsolatot kísérő csoda tényleg nem a legfontosabb, annak érdekében, hogy ne csak valami hétköznapi maszatolás legyen nagyon sok mindennek kell klappolnia, és felesleges csak a környezetünk elvárásiért minden este beleülni a társunk ölébe, hogy másnap elmondhassuk: "Tegnap este is szexeltünk." 

Szintén gyakran kritizált pontja egy kapcsolatnak, ha két ember között nagy a korkülönbség, főleg, ha az a nő javára, pontosabban hátrányára nagy. Tökéletes példa erre a legjobb barátnőm és a társának az esete. Már harminc éves volt a csaj, mikor megismerkedett a sráccal. Sokan kifejezték aggodalmukat azzal kapcsolatban, hogy a lány biztos megszívja ezzel a sráccal, hiszen még csak huszonnégy éves, mit tudhat, milyen elköteleződésre számíthat a nő? Persze ezek a környezet szavai voltak, a szerelemben fel sem merült ez problémaként, hiszen a barátok nyavalyája volt ez, nem az újdonsült páré. Azóta eltelt néhány év, a férfinél hat évvel idősebb nő, boldog, kétgyermekes anyuka, a pasi meg... nos, a pasi szintén boldog apuka. Ennyi elég is lenne a korbeli különbségek kritikájáról, viszont sose feledjük, hogy mást elítélni az érzelmei, kora miatt már csak azért is butaság, mert bármikor mi is belekerülhetünk egy olyan szerelmi csapdába, amelynek a mozgatója egy nálunk jóval idősebb, esetleg fiatalabb férfi lesz. Megnézhetünk akárhány kapcsolatot, mindegyikbe bele lehet kötni, ugyanis a tökéletes nem létezik, legfeljebb törekedni lehet rá. A körülöttünk lévők irigységből, vagy a sokakat sújtó pesszimizmus miatt azt látják mindig, hogy mi a hiba. Vajon ez miért van így? Miért nem lehet örülni a másik ember boldogságának? Miért nem lehet ránk bízni az érzést, hogy igenis az a kapcsolat, amelyben vagyunk, az most nekünk pont így tökéletes.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés