free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nők a félkarút szeretik

Borsa         Címkék: játék, kultúrtripp, milánó, szenvedély 0 hozzászólás

Több mint másfél millió eurót nyernek el a pénznyerő automaták Milánó lakosaitól naponta. A felmérések szerint leginkább a nőket fenyegeti ez a játékszenvedély.

Nem a divat, nem a munkamánia, nem is a labdarúgás iránti szenvedély uralja az észak-olasz metropoliszt, a milánóiak szerencsejáték-lázban égnek. Tizenhatezer nyerőgép sorakozik az egymilliós nagyváros játéktermeiben és presszóiban, napi egymillió hatszázezer euró bevételt generálva - hozta nyilvánosságra a félkarú rablóról és társairól végzett felmérés eredményeit a milánói önkormányzat.

A hivatalos vizsgálat azt mutatta, hogy a tétek hetven százalékában a játékosok nyernek. Ezt azonban a gépek mellett dolgozó presszósok rögtön cáfolták, azt állítva a sajtónak, hogy tapasztalatuk szerint a játékosoknak maximum harminc százalék nyerési esélyük van.     Társadalmi veszéllyé nőtte ki magát Milánóban a színes kártyákat, gyümölcsöket forgató gépek iránti szenvedély. Az adatok az aggodalmakat támasztották alá: a milánói családokat tönkreteszi a játékszenvedély nemre és korra való különbség nélkül. A vizsgálat azt állítja, hogy az utóbbi egy évben a 15-19 éves diákoknak a fele dobott pénzt legalább egyszer játékautomatába. A leginkább veszélyeztetett kategóriának azonban a nők számítanak. Annyira, hogy a női egészség nemzeti obszervatóriuma (O.N.Da) az olasz szerencsejáték társasággal közös programot dolgozott ki a jelenség tanulmányozására és megfékezésére. Segélyadó telefonszámot létesítettek a játékszenvedélyben szenvedő nők segítésére.

Igyekeznek bevonni a játékgépek kezelőit is: jelezzék, ha beteges függőség jeleit tapasztalják.       A vizsgálat arra is rámutatott, hogy a játékgépeket számos legenda övezi. Milánóban úgy tartják, a kínaiak a legszerencsésebb játékosok. Internetes honlapok pedig azt tanítják, hogyan kell bedobni az aprópénzt az automatába, hogy biztosak legyünk a győzelemben.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés