free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kevesebbet szexelnek az amerikaiak a válság óta

Borsa         Címkék: félrelépés, kapcsolat, pénz, szex, válság 1 hozzászólás

Egy felmérés szerint a 45 évesnél idősebb amerikaiak kevesebbet szexelnek a válság óta, de ugyanúgy félrelépnek. Hazai adatok nem állnak rendelkezésünkre.

Azt gondolnánk, hogy a gazdasági válság miatt munkanélkülivé vált és több szabadidővel rendelkező párok több időt tudnak egymásra fordítani és többet időznek a hálószobában is, ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. Legalábbis egy 1670 fő bevonásával készült, 45 év feletti amerikaiak körében végzett kutatás szerint, amelyet az AARP nevű nonprofit szervezet készített.

Az eredmények alapján 2004 és 2009 között tíz százalékkal csökkent azoknak az ötveneseknek a száma, akik legalább hetente egyszer éltek nemi életet. Ez annak idején a nők 43 százalékára vonatkozott, most csak 32 százalékukra, a férfiak esetében pedig ez az arány 49 százalékról 41-re csökkent.

"Az anyagi problémák a párok életének minden területére beszivárognak" - mondta a seattle-i University of Washington szexológusa. "Nehéz ráhangolódni a szexre és a melegségre, ha a a párok közben amiatt aggódnak, hogy elveszthetik az otthonukat, főleg, ha a munkahelyük már megszűnt."

www.mid-day.com

A válság ugyanakkor nincs hatással a kalandokra. A kutatásban részt vevő férfiak 21 százaléka és a nők 11 százaléka bevallotta, hogy félreléptek már, és mindkét nem esetében kb. 12 százalék tud arról, hogy partnere nem a hűség mintaképe. Csak nagyon kevesen gondolták úgy, hogy a megcsalás visszavonhatatlanul tönkretenné a kapcsolatukat, 30 százalék szerint mindössze ideiglenes feszültséget okozna.

A felmérést végző szervezet szerint a recesszió nemcsak az idősebb korosztály nemi életére volt kedvezőtlen hatással a fiatalabbaknál is csökkent az együttlétek száma. Az nem derült ki, hogy ők is a pénzügyi parákkal magyarázták-e a csökkenő lelkesedést.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés