free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mire gondolsz szex közben?

FT         Címkék: fantázia, púder, szerelmeskedés, szex 14 hozzászólás

Nem kell megkövezni magunkat, amiért szerelmeskedés közben mindenféle izgalmas képek árasztják el a tudatunkat. Inkább éljünk az általuk kínált lehetőséggel.

Kabaréműsorokban rendre elhangzik a vicc a harminc éve egymásba szuszogó, zsibbadt házaspárról, akik egyik sikertelen szexuális együttlétük feladásakor megkérdezik egymástól: "Neked sem jutott eszedbe senki?". A poén kiválóan eltalál egy kulturális tabut: noha mindenki szívesen fantáziál az ágyban, a romantikus szerelem eszményképe kizárja, hogy a "Nagy Ő"-n kívül más is megvethesse a lábát a képzelet tájain (pláne, ha a szeretett partner fizikai valójában is jelen van, ne adj' isten épp velünk foglalatoskodik erotice). Adott egyfelől a pornó-videotékák, szexmagazinok és exhibicionista honlapok fantáziaserkentő kínálata, másrészt pedig a stoptábla, ha a tudatunkba szüremkedne mindaz, amit bizony épp "szüremkedésre" találtak ki a szexipar napszámosai.
Szexológusok népes, felvilágosító serege küzd a mítosz ellen, mely szerint a "szerelmesség" állapotában a vágy kizárólagos céltáblája a gyengéd érzelmekkel körülölelt Másik lehet. Ha túlságosan szigorúak vagyunk magunkhoz - azaz a saját érzések és fantáziák elfogadása helyett inkább arra összpontosítunk, amilyenek lenni szeretnénk, vagy amilyeneknek lennünk kell, könnyen kudarcot vallhatunk az ágyban. A tilalmakra való állandó emlékezés - "Basszus, miért a leszbi online jut eszembe, amikor végre nem hulla a férjem?!"; "Most valószínűleg bűnt követek el az élettársammal szemben, mert arra gondolok, hogy milyen jó lenne inkább hármasban, még valakivel" stb. -, önmagunk folyamatos csesztetése éppen a szexre koncentrálást ássa alá. Minél erősebben próbáljuk elnyomni az izgalom állapotában természetesen jelentkező erotikus fantáziáinkat, minél görcsösebben figyelünk valami másra, annál távolabb kerülünk attól a "begerjedt állapottól", amelyre a szexualitáshoz, vagy akár az orgazmus eléréséhez szükség volna.


A megoldás egyfelől a szexuális fantáziáink elfogadása, megkedvelése és fejlesztése. Ha sikerül magunkban egy gazdag képzeleti tárat létrehoznunk - ebben Mario Vargas Llosa regényeitől a shopok kínálatának körbevizslatásán át, a szembeszomszéd távcsővel való kukkolásáig bármi a segítségünkre lehet -, vagyis ha rendelkezésünkre áll egy folyamatosan bővülő/átalakuló, izgalmas képzeleti repertoár, bátran meríthetünk belőle olyankor is, amikor úgy érezzük, hogy a tízórás munkanap, a cardioedzés és muffinsütés végeztével már csak a tévéakváriumot vagyunk képesek befogadni. Egy röpke alámerülés az úgynevezett "erotikus fantáziatrezorban", és ritkábban fogunk az apadó szexuális vágyunkra panaszkodni a többi, hasonszőrű barátnénknak. A szexfantáziákat bátran használhatjuk akkor is, ha szeretkezés közben valamilyen oda nem illő, betolakodó gondolat jelentkezik (a Bábel-tornyot formázó sárga csekkek garmadája, a vizsgabiztos pszichopata pofája, az apánk születésnapja stb.). Ahelyett tehát, hogy megköveznénk magunkat, amiért szerelmeskedés közben mindenféle izgalmas képek árasztják el a tudatunkat, inkább éljünk az általuk kínált lehetőséggel, hogy képesek közömbösíteni és felülírni a nem a szexszel kapcsolatos, egyéb zavaró tartalmakat, magyarán, hogy szex közben képesek magához a szexhez horgonyozni a figyelmünket!
Egy őszinte, egymás kölcsönös elfogadására épülő kapcsolatban a szexfantáziák megosztása - a róluk való beszélgetés, ötletelés, a mindkét fél tetszését elnyert újdonságok kipróbálása stb. - ahelyett, hogy megölné a szerelmet, inkább megerősíti azt. Míg a titkolózás falakat emel és eltávolít, addig a legbensőségesebb vágyak "kibeszélése" egyre erősebb közelséget és szövetséget hoz létre. Persze minden esetben képesnek kell lennünk a képzelet és a valóság közötti határok kijelölésére. Dönthetünk ugyan úgy, hogy eláruljuk a társunknak, egyik kedvenc maszturbációs fantáziánkban épp az ő sporttársa szerepel, de ha ezzel alaptalan féltékenységi hullámot indítunk el, akkor - titkolózás ide vagy oda -, jobban járunk, ha a bennünket izgató, képzeleti jeleneteket inkább a konkrét személyhez kapcsolás nélkül meséljük el. 


Mindezzel fordított helyzetben, a pasink szemszögéből nézve is tisztában kell lennünk: az, hogy a férjünk előfizetett a Playboyra, nem feltétlenül jelent azonnali válópert vagy megcsalást. Egy fejcsavar a plázában a mellbimbó-villantó szőkeség után nem a Tutti Frutti hölgyrendelések beindulásával egyenértékű. Egyszerűen az erotikus fantázia ébren tartásának, a "kiszáradás-gátlásnak" az eszköze. Ami hosszabb távon nekünk, a szexuálisan kreatív pasikból profitálni képes nőknek kedvez!
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés