free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szexik, dögösek és dagadtak

Trapp Henci         Címkék: divat, egészség, kövérség, szépség 65 hozzászólás

Semmi baj a kövérséggel, jól megfér együtt a szépséggel, de persze vannak elrettentő példák, ahogy a túl sovány nők között is. De vajon mi számít szépnek?

Ausztráliában, két évvel ezelőtt, egy férfimagazin hatvanezer pasi bevonásával végzett egy felmerést: a hatvanezer hímnek különböző testalkatú nőkre kellett szavazniuk aszerint, hogy melyik tetszik nekik leginkább. Az eredmény meglepte a felmérést végzőket: a pasik közel fele tette le a voksát negyvenes vagy ennél nagyobb méretű ruhát viselő csajokra.

Ez a húsos trend pár éve tart, egyre több divatmagazin címlapján tűnik fel már-már kövér, de legalábbis molett, testes lány, és szerencsére a kifutókon sem kizárólag a harmincas méret megy - bár vannak tervezők, akik kizárólag hozzájuk ragaszkodnak - és bizony a sztárvilágban is egyre másra bukkannak fel igen csak elhízott nők. Biztosan sokatok ismeri a Gossip zenekar, szókimondó, feminista énekesnőjét, aki még a tavalyi év elején jelent meg - szinte pucéran - a Love magazin borítóján, nem takargatva a hurkáit. Beth Ditto szinte forradalmi tettet hajtott végre azzal, hogy teljes valójában felvállalta a testét. Az egyébként is lázító csaj egy valóságos stílusikon: harsány, stílusos és szép, a több mint száz kilója ellenére is. Ditto nem csak a nyilvánosság előtt, de magánéletében is mindent megtesz azért, hogy az emberek elfogadóbbak legyenek, szókimondó feministaként ismerik a barátai is, aki nem csak leszbikus hajlamait vállalja nyíltan, de mint a fenti példából láthatjuk, gömbölyű testét is. Az énekesnő ráadásul borzasztóan tehetségesAz elmúlt években, sőt évtizedben, betegessé vált a soványság, főleg a felnövő kiscsajok körében volt jellemző, hogy a kifutókon látható csontvázakra szerettek volna leginkább hasonlítani, hiszen sokaknak az volt az etalon, az elérendő cél. Sajnos a glossy magazinok is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy kóros soványság trenddé vált, és bizony óriási botrányok is voltak, elhullott modellek, fiatal kislányok anorexiája miatt. Mindenki számára egyértelmű, hogy nagyon soványnak lenni nem egészséges, de talán a ló túloldalára sem kellene átesni. 

Pedig az elmúlt időszakban pont az történik: nem csak a "plus size"-modelleket engedik a kifutóra, jelentetik meg a magazinborítókon, hanem az igen csak elhízott – tehát nem egészséges, természetes – nőket is piedesztálra emelik. Persze az természetes, hogy egy-egy énekesnő, színésznő kövér, de ebből sem kellene trendet formálni, mert nem minden elhízott nő egészséges, ahogy nem minden sovány nő betegesen vékony. Itt van például ez a francia lány, aki hazája egyik legsikeresebb divatbloggerje. A csaj tuti több mint száz kiló, és olyan a lábszára, mint egy átlagos méretű fiatal nő dereka. Hiába gyönyörű az arca a lánynak, szuper a stílusa, merész, színes egyéniség, azért ez már túlzás. A tapadós nadrág, a térd fölött végződő tunikák, a keresztbe csíkozás, egyáltalán nem előnyös ennek a nagy, francia szépségnek. Nincs is térde, hiszen olyan zsíros a lába, hogy a térdkalácsa homorú, a lábszárai, mint egy elefánté. Nem baj, hogy ilyen sőt, viszont nem kellene mégis ezeket a lábakat elrejteni? Borsaszerkesztő szeretné felhívni az olvasók figyelmét arra, hogy egy negyvenkilós – vagy ötvennyolc kilót nyomó – nő se húzzon rövid szoknyát, leggingst, ha csúnya lába! 


Szexi, dögös és húsos csajok itt!

Nézzük meg a galériát, mutatunk telt idomú, húsos nőkre gyönyörű és kevésbé esztétikus példákat is. Egyetlen dolgot hangsúlyozna csak Borsaszerkesztő, méghozzá azt, hogy maradjunk egészséges, testben és lélekben is. Igen is egy nyolcvan kilós csaj is lehet nagyon dögös, csinos, kívánatos, szexi, ahogy valaki 46 kilósan is lehet valaki egészséges és falógép. Lássuk és ismerjük meg magunkat, még akkor is, ha ez túl negédesen hangzik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés