![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Gyors szilveszteri receptekCímkék: kaja, kence, levelestészta, recept, szilveszter 0 hozzászólásElőfordulhat, hogy azon kapod magad, hogy te leszel a háziasszonya a szilveszteri bulinak, és beléd hasít a kérdés: de mi legyen a kaja? Ehhez adunk most tippeket. A hatalmas kondérban úszkáló szétázott virslik és műbőrkék látványa mindenképpen kiábrándító, ráadásul a virsli se nem egészséges, se nem trendi kaja. De akkor mi legyen a kaja szilveszterre? Elsősorban végy egy nagy levegőt és nézz körül, mit rejt a hűtő és a kamra. Szilveszterkor legjobb "falatkákat" készíteni, de ez nem csak a hagyományosnak számító szendvicsfalatka lehet. Tippek, receptek, hogy mi is kerüljön a szilveszteri asztalra. Szilveszteri receptek:Szilveszteri receptek I. - Kencék Jó szolgálatot tesznek a kencék, amikhez kenyeret kell csak felszeletelni, kockázni vagy szaggatóval kiszúrni és azt mindenki magának megkeni a kencével. A kence lehet húsos vagy zöldséges. Lágy sajtokból is mennyei kencéket készíthetünk, csonthéjasokkal ízesítve. Íme. Pisztáciás kecskesajtos ricottagolyók:
![]() A hozzávalókat összekeverem (a pisztáciából maradjon a díszítéshez!), hűtőbe teszem, majd nedves kézzel gombócokat gyúrok belőle, és a maradék pisztáciába hempergetem.
Diós kéksajt golyók:
![]() A hozzávalókat összekeverem, majd almát/körtét felszeletelek, és ezeken a "kanapékon" tálalom a krémet. Barna kenyér illik még hozzá. Szilveszteri receptek II - Leveles tésztából készült okosságok A partyt adó háziasszonyok igaz barátja a leveles tészta is, amit akár édes, akár sós töltelékkel is el lehet látni. A sajtos masni és a fetás-sonkás csiga kifejezetten hálás darab! És nagyságrendileg negyed óra előkészítés után sütőbe kerül. Fetás-sonkás csiga:
A kihajtott leveles tésztát a felvert tojással megkenem. Rászórom a felkockázott sonkát és a fetát, megborsozom, és a hosszabbik oldalánál fogva, mint a rétest feltekerem. ![]() 1 cm széles szeletekre vágom, sütőpapírra ültetem a csigákat, és a felvert tojással megkenem, majd 180 fokon pirosra sütöm. Sajtos masni:
A kiterített leveles tésztát megkenem a felvert tojással, majd megszórom sajttal. Ha a sajt kevésbé aromás, akkor bátran borsozzuk és kissé sózzuk. A másik leveles tésztát ráfektetem, és a két tésztát jól összenyomkodom. ![]() Hosszú csíkokra vágom, majd a csíkokat 1 cm darabokra szelem. A tésztadarabok szélét megfogom, és megtekerem, majd sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket. Lekenem a maradék felvert tojással, és 180 fokon 15 perc alatt pirosra sütöm. A kencék és a leveles tészta mellett a tortilla lapok is jó szolgálatot tehetnek. Úgy dolgozunk vele, mint a palacsintával. Töltjük, szeleteljük. Kerülhet bele krémsajt, lazac, sonka stb. A saláták is gyorsan fogynak, ezekhez pedig tényleg nem kell séfigazolvánnyal rendelkezni. Zöldsaláta, jó minőségű olívaolaj és balzsamecet, és már készen is van a ropogós saláta. Aztán persze akinek sok ideje van, aktív húsevő és bátor, süthet malacot is egészben. Boldog Új Esztendőt kívánunk!
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |