free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jobban bírják a nők egyedül

Borsa         Címkék: egyedül, életmód, nők, szingli, tanulmány 4 hozzászólás

Azok a skót nők, akik egyedül akarnak élni, sokkal jobban érzik magukat, mint a hasonló cipőben járó férfiak. Legalábbis egy tanulmány szerint.

Az Edinburgh-i Egyetem egyedül élő emberek között végzett kutatást Skóciában, amelyből kiderült, hogy az egyedülálló nők több barátot mondhatnak a magukénak, egészségesebbek és anyagilag is jobban állnak, mint a magányos férfiak. Míg a nők elégedettek a szingli életmóddal, a férfiak általában nem adják fel a reményt, hogy találjanak egy olyan társat, aki gondoskodik róluk. Ők általában egy szakítás miatt kényszerülnek arra, hogy egyedül éljenek, míg a nők egy része tudatosan választja ezt az életformát.

A saját otthonnal rendelkező nők jobban állnak anyagilag és általában diplomások. Az egyedül élő skót férfiak harmada keres 10 ezer fontnál kevesebbet, míg a nőknél ez az arány csak 21 százalék. A férfiak nagyobb társadalmi elszigeteltségét többek között a hosszú munkanapok, az egészségügyi problémák és a kevesebb jövedelem okozza. A férfiak jobban igénylik, hogy valaki törődjön velük, hogy vacsorát főzzön, mire hazaérnek, vagy kitakarítson, mondta a tanulmány vezetője.

www.filly.ca

A nők ezzel szemben nem panaszkodnak túl sokat amiatt, hogy nincs senkijük. Gyakran azért választják az egyedüllétet, mert nem akarnak gyereket. Náluk csökken a társ utáni vágy, jobban ragaszkodnak a függetlenségükhöz, és jobban érzik magukat. Talán úgy gondolják, hogy többet fel kell adniuk, ha belépnek egy kapcsolatba. A kutatás ideje alatt a megkérdezett nők felének és a férfiak harmadának volt kapcsolata, és egyáltalán nem tervezték, hogy összeköltöznek. Megdőlt az a sztereotípia is, miszerint főleg a nagyvárosi, képzett, tehetős emberek élnek egyedül: a tanulmány szerint vidéken is egyre gyakoribb a jelenség, főleg a 40-es éveikben járók között. 2031-re az előrejelzések szerint a skótok 44 százaléka egyszemélyes háztartásban fog élni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés