free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ma a szingli nő lúzernek számít

Borsa         Címkék: celeb, életmód, jenniferaniston, kapcsolat, szingli 23 hozzászólás

Míg néhány éve menőnek számított a szingliség, mostanában megvetendővé vált ez az életmód. Egy szingli nő akkor is vesztesnek számít, ha más területen sikeres.

A média mostanság előszeretettel élteti a barátnőket és feleségeket - különösen, ha azok sztárok, neves futballisták vagy politikusok párjai -, míg a szingli nőket szerencsétlen áldozatként állítja be, sugallva azt, hogyha valaki épp nem él kapcsolatban vagy házasságban, mert frissen szakított vagy elvált, a lehető legdestruktívabb dolog lenne, ami csak egy nővel történhet. Erről a témáról elmélkedett a Guardian újságírója.

Haszontalan, lusta és erkölcstelen
 
A média szemében Jennifer Aniston a "lúzer szingli nő" első számú megtestesítője. Hiába járt kívánatosabbnál kívánatosabb férfiakkal, hiába keres dollármilliókat a filmjeivel, hiába 'A' kategóriás világceleb, mégis úgy állítják be, mint egy született vesztest. Rajta kívül mostanság Kate Winslet és Sandra Bullock az, akiket a bulvársajtó nagy elánnal "anistonizál", hiszen mindkét színésznő házassági problémákkal küzd, ennek egyenes következményeképp pedig ők az ügyeletes vesztesek, akiket a címlapokon közölt lesifotókon kisírt szemekkel ábrázolnak, és nem győzik elégszer hangsúlyozni velük kapcsolatban, hogy mennyire szerencsétlenek a szerelemben.Ha az ember szingli, természetesen érezheti magát magányosnak és lehet szomorú, ha épp szakított, ám azt megfigyelhetjük, hogy ez független attól, hogy az illető férfi-e vagy nő. Egy férfinek ugyanúgy összetörhet a szíve egy szakítás vagy válás miatt és ugyanúgy érezheti magát nyomorultul, ha egyedül van. Mégis, a popkultúrában úgy rögzült, hogy a tragikus vesztes szingli mindenképpen nőnemű. Emiatt pedig jogosan lehetünk dühösek, hiszen ez a sztereotípia hatással van mind a magánéletünkre, mind pedig a nők nyilvános megítélésére. Összefüggésbe hozható például azzal a megvetéssel, amivel gyakran a szingli nőket illetik, beleértve az elváltakat, az özvegyeket vagy épp az egyedülálló anyákat. A történelem pedig azt bizonyította, hogy ez a hozzáállás bizony természetellenes, veszélyes és felelőtlen. A Harry Potter írónője, J.K. Rowling nemrégiben a Time magazinban közölt cikkében emlékezett vissza azokra az időkre, amikor sikereit megelőzően, egyedülálló anyaként állami segítségre szorult volna. "Haszontalannak, lustának, sőt erkölcstelennek számítottam, ezért nem segítettek" - írta.Az egyedülálló nők nyilvános megítélése, illetve az, hogy számos ország kormányai például a házaspároknak járó adókedvezményekkel igyekeznek növelni a házasodási és gyerekvállalási kedvet, maga után vonja azt is, hogy rengeteg nő nem szerelemből, meggyőződésből lép be, vagy épp marad benne egy párkapcsolatban, házasságban, hanem azért, mert fél attól a fajta megvetéstől és bizonytalanságtól, ami a szingli nőket övezi. Sokan vélik úgy, hogy még egy rossz, netalán bántalmazó kapcsolatban élni is jobb annál, mintha kilépnének belőle és akár hosszabb ideig is a "lúzer szinglik" táborát gyarapítanák. Ideje volna lerombolni ezeket a sztereotípiákat is, ugyanis egyáltalán nem tesz jót egyetlen nőnek sem, ha csupán azért, mert épp nincs férfi az életében, vesztesnek kell éreznie magát.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés