free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ma a szingli nő lúzernek számít

Borsa         Címkék: celeb, életmód, jenniferaniston, kapcsolat, szingli 23 hozzászólás

Míg néhány éve menőnek számított a szingliség, mostanában megvetendővé vált ez az életmód. Egy szingli nő akkor is vesztesnek számít, ha más területen sikeres.

A média mostanság előszeretettel élteti a barátnőket és feleségeket - különösen, ha azok sztárok, neves futballisták vagy politikusok párjai -, míg a szingli nőket szerencsétlen áldozatként állítja be, sugallva azt, hogyha valaki épp nem él kapcsolatban vagy házasságban, mert frissen szakított vagy elvált, a lehető legdestruktívabb dolog lenne, ami csak egy nővel történhet. Erről a témáról elmélkedett a Guardian újságírója.

Haszontalan, lusta és erkölcstelen
 
A média szemében Jennifer Aniston a "lúzer szingli nő" első számú megtestesítője. Hiába járt kívánatosabbnál kívánatosabb férfiakkal, hiába keres dollármilliókat a filmjeivel, hiába 'A' kategóriás világceleb, mégis úgy állítják be, mint egy született vesztest. Rajta kívül mostanság Kate Winslet és Sandra Bullock az, akiket a bulvársajtó nagy elánnal "anistonizál", hiszen mindkét színésznő házassági problémákkal küzd, ennek egyenes következményeképp pedig ők az ügyeletes vesztesek, akiket a címlapokon közölt lesifotókon kisírt szemekkel ábrázolnak, és nem győzik elégszer hangsúlyozni velük kapcsolatban, hogy mennyire szerencsétlenek a szerelemben.Ha az ember szingli, természetesen érezheti magát magányosnak és lehet szomorú, ha épp szakított, ám azt megfigyelhetjük, hogy ez független attól, hogy az illető férfi-e vagy nő. Egy férfinek ugyanúgy összetörhet a szíve egy szakítás vagy válás miatt és ugyanúgy érezheti magát nyomorultul, ha egyedül van. Mégis, a popkultúrában úgy rögzült, hogy a tragikus vesztes szingli mindenképpen nőnemű. Emiatt pedig jogosan lehetünk dühösek, hiszen ez a sztereotípia hatással van mind a magánéletünkre, mind pedig a nők nyilvános megítélésére. Összefüggésbe hozható például azzal a megvetéssel, amivel gyakran a szingli nőket illetik, beleértve az elváltakat, az özvegyeket vagy épp az egyedülálló anyákat. A történelem pedig azt bizonyította, hogy ez a hozzáállás bizony természetellenes, veszélyes és felelőtlen. A Harry Potter írónője, J.K. Rowling nemrégiben a Time magazinban közölt cikkében emlékezett vissza azokra az időkre, amikor sikereit megelőzően, egyedülálló anyaként állami segítségre szorult volna. "Haszontalannak, lustának, sőt erkölcstelennek számítottam, ezért nem segítettek" - írta.Az egyedülálló nők nyilvános megítélése, illetve az, hogy számos ország kormányai például a házaspároknak járó adókedvezményekkel igyekeznek növelni a házasodási és gyerekvállalási kedvet, maga után vonja azt is, hogy rengeteg nő nem szerelemből, meggyőződésből lép be, vagy épp marad benne egy párkapcsolatban, házasságban, hanem azért, mert fél attól a fajta megvetéstől és bizonytalanságtól, ami a szingli nőket övezi. Sokan vélik úgy, hogy még egy rossz, netalán bántalmazó kapcsolatban élni is jobb annál, mintha kilépnének belőle és akár hosszabb ideig is a "lúzer szinglik" táborát gyarapítanák. Ideje volna lerombolni ezeket a sztereotípiákat is, ugyanis egyáltalán nem tesz jót egyetlen nőnek sem, ha csupán azért, mert épp nincs férfi az életében, vesztesnek kell éreznie magát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés