free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Még a színlelt orgazmusnak is lehet haszna

Borsa         Címkék: párkapcsolat, púder, szex 1 hozzászólás

A színlelt orgazmus körül sok a kérdés. Főleg a okozhat meglepetést, hogy a nagyjelenetnek – minden káros következménye mellett – akár haszna is lehet.

Nem átallottunk átnyálazni ilyen-olyan "Sexology" című folyóiratokat, hogy végül a böngészéstől izzadt orcával bevallhassuk: a "pszeudoorgazmus" kifejezést úgy tűnik, Somán kívül nemigen használja a szakirodalom. A szócsépléstől eltekintve azonban továbbra is izgalmas probléma: miképpen lehet az élvezet hamis, mű vagy látszólagos?

De mi is az a pszeudoorgazmus?

A Mamagésa a nemi szerv ingerlése nélkül bekövetkező orgazmusra való képességünket emeli ki (amire megítélésünk szerint nem éppen találó a „pszeudo-” előtag, hiszen az élvezet messzemenőkig valóságos, annak ellenére, hogy simogatás vagy behatolás voltaképpen nem történt). A legtöbb nő éjszaka, alvás közben éli át az egyébként hihetetlennek ható élményt, hogy bármiféle érintés nélkül, pusztán az álomképek hatására is kirobbanóan heves orgazmust produkál a teste. Vizsgálatok szerint ezekben az esetekben javarészt a tudatosan elutasított vagy vállalhatatlannak tartott vágyak jelennek meg az álombeli történetekben. Olyan tartalmak, amelyekre még maszturbálás közben is szégyenérzettel/zavarral reagálnak a nők (amely érzelmek éber állapotban aláássák az izgatottságot, és megszakítják az örömszerzést – éjjel viszont alszik a cenzor, és előbújhatnak a perverziók). Bár az "agyban eldőlő orgazmus" kiváló bizonyítéka a stimuláció híján is gyönyörtől rázkódó test, azért csak óvatosan a következtetésekkel! A férfiak hajlamosak a "nehezen kezelhető", vagy a hüvelyi orgazmussal nem boldoguló barátnők orra alá dörgölni, hogy más csajok bezzeg még a buszon is, elég nekik egy kósza ábránd, és így tovább. A realitás szigorú keretei között maradva azonban az ilyesféle "női pszeudoorgazmus", akár a fehér holló: a nem kellőképp figyelmes és fantáziadús pasi számára alkalmatlan mentőöv, ócska vádaskodás csupán.Az érintés nélküli orgazmusnál jóval "pszeudóbb" a megjátszott, színlelt élvezet. A nők háromnegyede állítja: előfordult már, hogy a tettetett – ki azért, mert sohasem élte még át, és belefáradt a várakozásba meg a magyarázkodásokba, ki pedig azért, mert megtapasztalta ugyan, de aktuálisan képtelen átadni magát az élvezetnek (ugyanakkor nem akar fájdalmat okozni a másiknak, vagy csak minél előbb túlesne az "esti kötelezőn"). Az Oscar-díjas alakítások hátterében elsősorban a kártékony szexmítoszok állnak. Olyan, a férfiakra vonatkozó, téves elgondolásokon alapuló előírások, mint például: "Csakis akkor vagy jó szerető, ha a partnered is kielégült"; "A nőnek minden esetben orgazmust kell átélnie, különben nem vagy igazi férfi". Néhány gyöngyszem a nőket érintő mesék közül: "Ha igazán szereted a párod, mindig kívánod, és minden alkalommal képes vagy elalélni az ölelésétől – ha nem, akkor legalább tegyél úgy, ne sértsd meg"; "Ha nem élvezel el, az azt jelenti, hogy frigid és beteg vagy". A valóság persze köszönőviszonyban sincs a szupernőket és macsó férfiakat vizionáló szexmítoszokkal. A vágyaink vagy épp a belefeledkezésre való képességünk erősen hullámzó, függ az aktuális testi-lelki állapotunktól, a körülményektől, és persze a partnertől is. Az orgazmus elmaradása nem tehetségtelenség és abnormalitás. Sőt: a kényszeres hajszolása épp az önátadást, a mércék és teljesítménypontok nélküli élvezetet ássa alá.

Néha mégis érdemes megjátszani

Noha a rendszeres színjáték az ágyban hosszabb távon megöli az őszinteséget, így a későbbi orgazmusok lehetőségét és a kapcsolatot magát is, azért ahelyett, hogy a kizárólagos kárhoztatás mellett tesszük le a voksunkat, érdemes belegondolni, lehet-e vajon valamicske haszna is. "Amikor szeretkezni kezdek a barátommal – meséli Zsuzsa –, gyakran előfordul, hogy képtelen vagyok ráhangolódni. Már az előjáték alatt arra gondolok, hogy ma úgysem fog összejönni, essünk túl az egészen minél hamarabb. Amikor azonban előadom, hogy orgazmusom volt az együttlét során, gyakran olyannyira beleélem magam, hogy én követelem a folytatást, és a következő már valódi lesz." Ahogy a gyulladt torkú operaénekest is eltiltják a zenehallgatástól – hiszen már a puszta hallgatás is olyan folyamatokat indít be az idegrendszerben, amelyek a továbbiakban "feszítésre" utasítják a hangszalagokat, mintha maga a hallgató is dalra készülne fakadni –, nos, ehhez hasonlóan mások orgazmusának a megfigyelése, vagy a saját gyönyör eljátszása is olyan területeket aktiválhat az agyban, amelyek a valódi átélésekor jönnek működésbe.

A pszeudo-válogatott kihagyhatatlan tagja végezetül az a kissé skizó élmény, amikor tapasztalunk ugyan néhány izomrángást, összehúzódást a hüvelyben vagy a csikló körül, ámde a gyorsan múló testi jegyeket nem kíséri a kielégülés szubjektív élménye, mi több: ugyanannyira ácsingózunk a gyönyörre, mint fél perccel korábban. A testünk mintha előreszaladt volna, miközben agyban-lélekben csak kullogunk önmagunk után. Leggyakrabban azok a nők élik át az ilyesféle "pszeudoorgazmust", akik képtelenek "kikapcsolni", és önfeledten átadni magukat a szeretkezésnek. Egyes szexológusok szerint a női túlfűtöttség vagy nimfománia hátterében is a teljes, testi-lelki orgazmusra való képtelenség áll. Bár női nemi szervek valamiképpen reagálnak az ingerlésre vagy az együttlétre, mivel a legerogénebb zóna, az agy "nincs jelen", így a beteljesülés, a csúcsélmény elmarad. Az izgalom azonban természetesen nem hagy alább, ezért újabb és újabb aktusokat provokálhat ki a nimfomániás annak érdekében, hogy végre elnyerje az áhított – gyakran viszont soha el nem ért, s emiatt megjátszott – orgazmust.

Soma szerint minden nőnek joga van a pszeudoorgamusra. Amennyiben az érintés híján is átélhető gyönyört értjük alatta, ám legyen! Talán még azzal is egyetérthetünk, hogy egyszer-kétszer belefér a színjáték is. Ámde örök sóvárgásban, néhány apróbb remegéstől eltekintve   kielégületlenül égni a poklok poklában: azt hiszem, erről szíves örömest lemondanánk mindannyian!


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés