free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 divatszín őszre, télre

Borsa         Címkék: 2010/11, kirakat, lista, ősz/tél, színek 0 hozzászólás

Egy-egy divatszezonban a színek talán még fontosabbak, mint a formák. Mivel az idei őszi/téli szezon igazán színes lesz, így kiválasztottuk az 5 legtrendibb árnyalatot.

Korábban már írtunk arról, hogy a 2010-es ősz és tél igazán színes lesz - legalábbis a tervezők asztaláról számtalan élénk szín került be az őszi/téli kollekciókba. YSL kiegészítői, a középkategóriás Mango ruhadarabok, a Louis Vuittonnál megjelent Marc Jacobs ruhák, mind-mind színesek, a kanári sárgától a kármin piroson át a természetes púder színig minden jelen  lesz. Végre az igazi trendkövetők feldobják majd a téli szürkeséget, éppen ezért kiválasztottuk azt az öt szín, ami a leggyakoribb lesz az őszi-téli szezonban.

Arany, ezüst, bronz

A natúr, természetesen színek mellett idén ősszel és télen tobzódhatunk a színekben, éppen ezért nagy butaságokat is csinálhatunk, ha nem képezzük ki magunkat egy-egy szín megfelelő használatával kapcsolatban. A címben jegyzett három szín egyértelműen megmutatja magát 2010-ben, a divattervezők bátran nyúltak az arany, az ezüst, a bronz metálos változataihoz. Nem mindegy, hogy melyik ruhadarabunk az, amelyik ezen színek bármelyikében is pompázik, de egy biztos, ha feketével párosítjuk, nagyon nem lőhetünk mellé. (Hasonló árnyalatú, ugyancsak metálos kiegészítők, egyéb ruhadarabok viselésére csak gyakorlottak vállalkozzanak.)

Sötétkék

2010 ősz/tél divatjában is tartja magát a szürke és a fekete, viszont itt lesz nekünk a sötétkék, aminek nagyon örülünk, ugyanis ennek a színnek a használata nem lesz annyira bonyolult, mint fenti társaié. Bátran használjuk úgy, mintha fekete ruhát, nadrágot, cipőt, táskát viselnénk, nagyon nem lőhetünk mellé, korábban már jeleztük: idén a sötékék az új fekete. Talán a kék az, ami a legtöbb árnyalattal rendelkezik, és igazán gondban akkor lehetünk, ha az öltözékünket két színből szeretnénk összerakni, amiből az egyik szín a kék. Mivel nagyon nehéz két egyforma árnyalatú kéket találni, ezért Borsaszerkesztő minden alkalommal, amikor valami kéket keres, akkor magával viszi vásárolni az alapdarabot, hogy biztosan ugyanolyan árnyalatú kiegészítőt, textilt válasszon. 

Piros

Bár színtanilag a fenti kifejezés nem létezik, mégis mindenki számára egyértelmű, hogy mit takar a piros. Bár közel sem ilyen egyértelmű, a vörösnek számtalan árnyalata létezik: cinóber, alizarin, kármin, skarlát és sorolhatnánk hosszasan, a 2010/11-s őszi és téli kollekciókban viszont leginkább a kárminvörös lesz menő. Ez a különösen mély, mégis intenzív szín nagyon elegáns viseletet biztosít a megfelelő anyaghasználattal: a téli mulatságokra például lehet a nehezebb selyem blúzokat ebben a színben viselni. A kárminvörös egyébként gyönyörűen kombinálható púderszínekkel. 

Púder

Nem véletlenül említettük a púderszínt, ugyanis az idei őszi/téli szezonban ez is nagyon divatos lesz. Ezzel azonban sokunknak vigyáznia kell, hiszen nagyon sápatagnak nézhetünk ki, ha nem illik a saját színeinkhez - haj, bőr – ez a finom árnyalat. Hordhatjuk erőteljes színekkel kiegészítve, vidámabbá, feltűnőbbé varázsolva a szettünket, ezüsttel, arannyal kiegészítve pedig észvesztően elegáns öltözéket varázsolhatunk. Libbenő, lágy anyagokkal igazán légies, nőcis összeállítást tudunk ezzel a színnel elképzelni. 

Kanári sárga

Nos, ha a visszafogott színt már meghatároztuk, akkor itt az ideje valami igazán merésznek! Az idei téli szezon egyik kiugró színe a kanárisárga. Erről a színről a meleg nyári hónapok, a napraforgó virágzása és a forró nyári fuvallat, ami eszünkbe juthat. Talán épp ezek az asszociációk gerjesztették a divatszínek meghatározóit arra, hogy a szürke őszi/téli időjárásba bedobjanak valami erőteljes színárnyalatot. Nos, sikerült. Kéretik óvatosan bánni a kanárisárgával is, ha nem akarunk feltűnősködni. Viszont, ha igazán dögösek akarunk lenni, akkor kombinálhatjuk a fent említett színek közül a kékkel, a vörössel is. Ütős lesz. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés