free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sorozat-kánaán az interneten

Borsa         Címkék: internet, műsor, sorozat, szívekszállodája, születettfeleségek 1 hozzászólás

Egyesek szerint a sorozat öl, butít és nyomorba dönt, és az első évad után be kellene tiltani a folytatást. Milyen igaz. De ugye ezeknek sosem lesz végük?

Városlakóként már nem tudjuk kielégíteni egészséges voyeuri igényeinket a szomszéd Mari néni és unokái magánéleteinek morzsáival, hiszen legtöbbször már arcról sem ismerjük a mellettünk lakókat. Ezért aztán gyártottunk magunknak sorozatokat, hogy azokon éljük ki magunkat. Meglesünk egy kitalált világot, amelynek egyes szeletkéire vágyunk, mások taszítanak és megbotránkoztatnak. Dúskálunk a kibeszélni való, virtuális szomszédságban: egyesek titokban Berényiéken csámcsognak, mások a Lila akác köz képmutató lakóin köszörülik a nyelvüket. Vannak, akik meg sem állnak a napfényes Kaliforniáig, hogy aztán a léhűtő Hank Moody nőügyeibe ártsák magukat, vagy efbíájost játszanak, amelyben megpróbálják felfejteni a világméretű filmszakadás szálait.Bár tudjuk, hogy egy szó sem igaz az előttünk lepergő történetekből, mégis átérezzük a szereplők fájdalmát, egy kicsit mi is szerelmesek vagyunk a főhős választottjába, és úgy szomjazzuk az új epizódokat, mint sivatagi vándor az oázis vizét. A tunya délutánokat, amelyeken két zacskó popcornt és egy fél évadnyi sorozatot nyammogunk el, egy vak lóért nem adnánk. Hol vannak már azok az idők, amikor a Klinika hetvenharmadik ismétlésén, Leoncio, Esmeralda, Isaura és a többiek túlartikulált keservein kívül nem sok nézhető folytatásossal találkoztunk. Az új generációs műsorok eljövetelével felragyogott a sorozatfüggők napja: a bábuvá maszkírozott szereplők foghíjas, lassított mondatait felváltotta az  emberarcú szereplők élő, pergő szövege. Vége a kongó stúdióhangoknak és a felismerhetetlenségig eltorzított márkáknak.A valóságból behúzott márkák még élethűbbé teszik a történéseket, és még jobban bele tudjuk élni magunkat a szereplők életébe (ki ne lett volna Gaby Solis helyében, mikor egy Jimmy Choo cipőt kap a férjétől). A Szívek szállodája és a Született feleségek még a gyatra címfordítás ellenére is meghódítottak minket. A lerágott Vészhelyzet helyén Grace klinika és Dr. House termett. Columbo örökzöld nyomozási módszerét felváltották a CSI modern kütyüi. Kinyílt a sorozat-kánaán, és a szélessávú internettel a kulcsát is megkaptuk. Már nem idegesítjük magunkat, hogy megint csúszik a kezdés, már megint egy reklám, és hogy szörnyű a szinkronhang, mert online vagy frissen letöltve élvezkedünk a monitor előtt, és ott tartunk, ahol az amerikai tévék. Vérszemet kapunk, és újakba kezdünk, mikor a régi kedvenc intenzitása alább hagy, vagy egyszerűen még többet akarunk. How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Weeds, Flash Forward, Californication…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés