free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Férfiasan is nőiesen - idén a nőké a szmoking

Kádas Andi         Címkék: divat, kirakat, szmoking, zakó 0 hozzászólás

A szmokingzakó férfi ruhadarab, idén azonban kifejezetten divatos dolog lesz nőknek viselni. Legyen szó fehér blúzos, szaténnadrágos vagy farmeres-tornacipős viseletről.

1966-ben Yves Saint Laurent forradalmasította a női öltözködési kultúrát, amikor modelljeire férfias szmokingokat adott. Célja ezzel az volt, hogy a nőknek is megadja a választás lehetőségét egy olyan öltözék viselésére, ami hatalommal ruházza fel őket; az erőteljes, tekintélyt parancsoló ruházkodás ezentúl ne csak a férfiak kiváltsága legyen. Ezeket a klasszikus háromrészes szmokingokat fodros selyem blúzokkal és -nyakkendő helyett viselt- masnikkal tette femininné. Az azóta eltelt évtizedekben a női szmoking leginkább mint "black tie", azaz alkalmi viseletként funkcionált, tulajdonképpen az estélyiruha alternatíváját jelentette, idén azonban hétköznapi viseletünkbe is beférkőzik majd. A szmokingzakó egy egy- vagy kétsoros gombolású zakó, amit az különböztet meg egy szimpla zakótól, hogy a reverje (hajtókája) hegyes vagy sálszerű, amit általában fényes -akár a zakóétól eltérő színű selyemszövet borít, a klasszikus értelemben vett blézernél általában testben és ujjában is hosszabb. Legnagyobb előnye, hogy kényelmes, könnyen kombinálható -ezáltal könnyen beilleszthető a ruhatárunkba-, korra való tekintet nélkül viselhető és szinte minden testalkatra találni megfelelő szabású darabot.

Néhány tipp arra, idén hogyan viseljük:
- A legerőteljesebb trend az eltérő színű reveres zakó viselése, rengeteg boltban találhatunk fehér színű, fekete reveres vagy akár rózsaszín, fehér reveres darabokat.
- Kombináljuk zakónkat farmerrel és ingblúzzal! Ezt azután könnyedén elegánssá vagy éppen hétköznapivá tehetjük néhány jól megválasztott kiegészítővel.
- A melegebb, tavaszias idő beköszöntével viseljük a szmokingzakót maxiruha fölött, és vegyünk hozzá platformcipőt vagy sarut.- Kövessük olyan hírességek példáját, akik igazán stílusosan és nőiesen tudták viselni ezt a férfias ruhadarabot- Catherine Deneuve, Faye Dunaway és Lauren Bacall csak néhány név a női szmoking elkötelezett hívei közül. Nicole Kidman gyöngy-nyaklánccal, Marlene Dietrich virágos brossal, Diane Keaton pedig csokornyakkendővel dobta fel szmokingzakós szettjeit.
- Ha nem szeretnénk túlzottan elegánsnak és hivatalosnak tűnni, tűrjük fel a zakó ujjait, hogy éppen csak a könyökünk alá érjen.
- Öltözzünk rétegesen: vegyünk a szmokingzakó alá blúzt vagy inget, erre egy mellényt, végül kössünk a nyakunkba egy selyemsálat. Fontos, hogy ilyen esetben a rétegek könnyű, vékony anyagból legyenek, különben vaskosabbnak fognak minket feltüntetni.
- A magas, vékony nők próbálják ki a dupla soros gombolású verziót is, ezt azonban vastagabb felsőtestűeknek tényleg nem ajánljuk.-Munkahelyi partiba vagy egy péntek esti buliba vegyünk a zakó alá fűzőt, ami így érdekes, férfiasan nőies kontrasztot alkot.
-Idén már nem divat a hegyes vagy erőteljes vállú zakó, a 80-as évek hangulatát idéző darabok helyett törekedjünk inkább a letisztult, klasszikus formákra.
-A legegyszerűbb módja egy zakó különlegesebbé tételének, a gombok kicserélése. Ma már rövidáru boltokban vagy művészpiacokon is találunk egyedi, már-már ékszerszámba menő gombokat, amik rögtön feldobnak egy egyszerű, fekete darabot is.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés