free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Palackozott víz helyett igyál szódát!

Borsa         Címkék: ásványvíz, fizz, íz-i, szóda 22 hozzászólás

PET palackok szelektálása helyett, inkább váltsuk vissza a patront! Szódázzunk, mert friss, olcsó és környezettudatos ital. Ráadásul, még be is rúghatunk tőle.

A szóda feltalálása – mint annyi mindené – egy magyarhoz köthető, méghozzá Jedlik Ányos nevéhez, aki 1826-ban készített először ilyen vizet, majd létrehozta az első szikvíz üzemet is, ami azonban nem lett sikeres vállalkozás. A szódavíz nagy nyomáson (4-6 atmoszféra) szén-dioxiddal telített ivóvíz, kiváló felspriccenteni vele a fehérbort, a rozét, így készül a fröccs.

Persze a bátrabbak fizz-t is készíthetnek szódavíz felhasználásával: rövidital – vodka, gin –, némi citrom, és persze egy nagy adag szódavíz. Felhívtuk kedvenc bártenderünket – Zsiborás Balázst -, hogy adjon nekünk valami szuper szódás koktél receptet: "A legegyszerűbb a gin fizz, és ezt sokan szeretik is, valóban frissítő, hiszen az íze kesernyés, savanykás. Tegyünk jégkockát egy Collins-pohárba - egyszerű, magas, vékony falú pohár -, öntsünk bele fél deci gint, fele ennyi cukorszirupot, és egy lime vagy citrom csavart levét, majd öntsük fel szódával."


Persze szóda és némi alkohol segítségével nem csak laza koktél, hanem egy igazán ütős ital is készíthető, ez az úgynevezett: Fény. Elkészítése egyszerű: a szifonba víz helyett vodkát öntünk, belecsavarjuk a patront, majd egy feles pohár aljára teszünk egy kevés málnaszörpöt és rányomjuk a vodkaszódát, és amíg habzik, felhörpintjük. A hatás garantált: szinte azonnali becsípés, rosszullét nélkül.

A szódavíz környezetbarát, sokkal inkább mint az ásványvíz: műanyag flakonok újravásárlása helyett ugyanis elég csak a patronokat megvásárolni, na és persze egy szódagyártót. Egy állandó szódás szifont alig tízezer forintért otthonra is beszerezhetünk, de ne valami nagy gépre gondoljatok, egy kicsi, ráadásul formatervezett eszközről van szó, amit akármelyik irodaszer kereskedésben megvehetünk, esetleg a netről is megrendelhetjük. Kapható hozzá többféle szörp, így üdítőket is készíthetünk, vendégeink legnagyobb megelégedésére.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés