free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A szőkék agresszívebbek

Borsa         Címkék: agresszió, kutatás, szőke, sztereotípia, viselkedés 6 hozzászólás

Egy kutatásból kiderült, hogy a szőke nők magabiztosabbak és harciasabbak is, mint sötét hajú társaik. A magyarázat meglehetősen sztereotip.

Egy frissen megjelent amerikai tanulmány szerint a szőke nők agresszívebbek és magabiztosabbak is, mint barna vagy vörös hajúak. Ez állítólag arra az egyszerű és meglehetősen sztereotip okra vezethető vissza, hogy a szőkék általában több figyelmet kapnak a férfiaktól. A kutatók szerint nem csupán a természetes, hanem a festett szőkékre is vonatkozik mindez, ők ugyanis a hajszínnel együtt felveszik a szőkék sajátosságait.

A kutatást 156 egyetemista lány bevonásával végezték. "Arra számítottunk, hogy a  szőkék sokkal magabiztosabbak, mint más fiatal nők. Ez Dél-Kalifornia, a kiváltságos szőkék természetes élőhelye" - magyarázta a kutatást vezető Aaron Sell, a Kaliforniai Egyetem munkatársa. "Arra viszont nem számítottunk, hogy ennyivel harciasabbak is a társaiknál a kampuszon" - folytatta.

http://blog.juno3.com

"A szőkék sokkal biztosabbak a saját képességeikben, még akkor is, ha az eredményeik nem támasztják alá ezt a magabiztosságot" - mondta az evolúciós pszichológiával foglalkozó Catherine Salmon. "Azok a nők, akik gyorsan váltanak szőkére, ugyanilyen gyorsan hozzászoknak a szőkék kiváltságaihoz."LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés