free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Van, ahol kizárólag szőke nőket alkalmaznának

Borsa         Címkék: , diszkrimináció, munka, púder, szőke 0 hozzászólás

A szőke nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat szeretné cáfolni egy litván cég. Új tervükkel azonban inkább erősítik azokat.

A litván Olialia cég azt tervezi, hogy a Maldív-szigeteken nyíló hoteljében kizárólag szőke nőket alkalmaz majd. Sőt, azon a repülőgépen, mely az üdülőhelyre szállítja a turistákat, szintén csak szőkékből állhat a személyzet. Az Olialia vezetői és közvetlen alkalmazottaik is egytől egyig nők és persze szőkék. A cég jelenleg hetvenöt különféle szektorban van jelen, a szoftveripartól kezdve az élelmiszeriparon át egészen a popbizniszig. Giedre Pukiene, a cég ügyvezető igazgatója a BBC-nek nyilatkozva elmondta, szándékuk nem a diszkrimináció, hanem a szőke nőkkel kapcsolatos sztereotípiák megcáfolása. “A lányaink nagyon okosak és diplomával is rendelkeznek. Mindannyian kezdeni akarnak valamit az életükkel és rengeteg üzleti elképzelésük van.”
A szőkék tervezett projektjét nem csupán rengeteg kritika éri, de még különféle törvényekbe is ütközik. Litvánia az Európai Unió tagja, melynek foglalkoztatási törvénye tilt többek között mindenféle hátrányos megkülönböztetést. A Maldív Köztársaság vonatkozó törvénye pedig szintén megnehezítheti a litvánok dolgát, hiszen kimondja, hogy a hotelek személyzetének legalább 50 százalékban helyiekből kell állnia.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés