free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A szoptatás rabszolgává teszi a nőket

Borsa         Címkék: anyák, feminista, gyerek, gyerekgondozás, szoptatás 13 hozzászólás

A szoptatás, a bébiétel-készítés és a gyerek állandó ellátása rabszolgává teszi az anyákat. Legalábbis egy francia feminista szerint.

Egy Elisabeth Badinter nevű francia filozófusnő szerint a férfiak elnyomása alól felszabadult nők találtak maguknak egy sokkal erősebb zsarnokot, aki nem más, mint a saját gyerekük. Egy "tökéletes" anya ugyanis a szoptatás kedvéért lemond a munkájáról, a hobbijáról, a dohányzásról, az alkoholról és minden másról is, még akkor is, ha a gyerek állandó gondozása teljesen kimeríti.

Badinter legújabb, Le Conflit, La Femme et La Mère (A konfliktus, a nő és az anya) című könyvében támadást indít a szoptatás, a bébiétel-készítés és a hagyományos anyaszerepek ellen, mert úgy gondolja, ez a módja a nők újbóli felszabadításának. Egyszerűbb tápszerrel és készétellel etetni a gyereket, a bölcsődére vagy bébiszitterekre bízni, ráadásul így az anya nem válik a gyereke rabszolgájává, és visszakaphatja a saját életét. "A fejlett országokban a nők átlagosan 80-85 évig élnek, ebből 20-25 évet a gyereküknek szentelnek" - mondta.

www.france5.fr
Elisabeth Badinter

A könyv természetesen hatalmas felháborodást keltett a gyerekorvosok, a szoptatás elfogadtatásáért küzdő aktivisták, a New Age-követők, a konzervatív keresztények, és sok más csoport tagjai között. Badinter a születési statisztikákkal vágott vissza nekik: Franciaországban, ahol a nők fele szoptat, és évszázados hagyományai vannak a dajkaságnak, egy nő átlagosan két gyereket szül, míg Németországban, ahol szinte mindenki szoptat, ez az arány csak 1,3.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés