free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A szoptatás rabszolgává teszi a nőket

Borsa         Címkék: anyák, feminista, gyerek, gyerekgondozás, szoptatás 13 hozzászólás

A szoptatás, a bébiétel-készítés és a gyerek állandó ellátása rabszolgává teszi az anyákat. Legalábbis egy francia feminista szerint.

Egy Elisabeth Badinter nevű francia filozófusnő szerint a férfiak elnyomása alól felszabadult nők találtak maguknak egy sokkal erősebb zsarnokot, aki nem más, mint a saját gyerekük. Egy "tökéletes" anya ugyanis a szoptatás kedvéért lemond a munkájáról, a hobbijáról, a dohányzásról, az alkoholról és minden másról is, még akkor is, ha a gyerek állandó gondozása teljesen kimeríti.

Badinter legújabb, Le Conflit, La Femme et La Mère (A konfliktus, a nő és az anya) című könyvében támadást indít a szoptatás, a bébiétel-készítés és a hagyományos anyaszerepek ellen, mert úgy gondolja, ez a módja a nők újbóli felszabadításának. Egyszerűbb tápszerrel és készétellel etetni a gyereket, a bölcsődére vagy bébiszitterekre bízni, ráadásul így az anya nem válik a gyereke rabszolgájává, és visszakaphatja a saját életét. "A fejlett országokban a nők átlagosan 80-85 évig élnek, ebből 20-25 évet a gyereküknek szentelnek" - mondta.

www.france5.fr
Elisabeth Badinter

A könyv természetesen hatalmas felháborodást keltett a gyerekorvosok, a szoptatás elfogadtatásáért küzdő aktivisták, a New Age-követők, a konzervatív keresztények, és sok más csoport tagjai között. Badinter a születési statisztikákkal vágott vissza nekik: Franciaországban, ahol a nők fele szoptat, és évszázados hagyományai vannak a dajkaságnak, egy nő átlagosan két gyereket szül, míg Németországban, ahol szinte mindenki szoptat, ez az arány csak 1,3.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés