free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Téli szőrtelenítés: sumákolás felsőfokon

Borsa         Címkék: epilálás, púder, szőrtelenítés, tél 20 hozzászólás

Feltérképeztük - nem reprezentatív módon -, vajon ilyenkor, télen, ki hogyan és milyen gyakorisággal epilálja teste szőrös részeit. Télen azért rendesen sumákolunk.

Ágyazzunk meg kicsit az alább írtaknak: az általunk megkérdezett, 23-39 év közötti hölgyek (többnyire barátnők, kolleginák etc.) szőrtelenítési szokásaiban (mód, eszköz, gyakoriság) vájkálva sommásan a következőkre jutottunk. Nincs még piros betűs törvény, mely előírná a kar (főleg könyöktől lefele) szőrtelenítését, tehát nem ciki a "karonülő", többnyire világos szőrzet - de azok között is, akik mégis lekapják, szép számmal találunk olyanokat, akik csak a nyári időszámítás kezdetén közelítenek az epiláló géppel óvatosan az alkar felé, nagyrészüket amúgy is sötétebb, vastagabb szőrzettel áldotta meg az Úr. De mondom: a hidegben a többség kímél, pihentet, a pulóver biztonságos takarására bízza magát.
Szintén nem jár bitó a combot borító, többnyire láthatatlan pihék, szálacskák viseléséért sem - a megkérdezettek közül itt ismét csak a vastagabb szőrzetű leányzók fakadtak ki: "muszáj rendszeresen szedni, mert ha meghagyom, akkor a combom hátsó részén csimbókokban csomósodik - szóval rettenetesen ronda". Közülük is azért nem egy, aki a téli hónapokban nem kezeli szentírásnak a fentebb mondottakat, itt egy elnéző pasi vagy a lustaság, és az időhiány dominál leginkább.


A bikinivonal és a mögöttes (a fenék felé benyúló sáv) szőrzet eltávolítása már magasabb labda, megoszlanak a vélemények. Egyfelől: a borotva még mindig a legnépszerűbb, az epiláló gép használata a kényes területen sokaknak megszokhatatlan fájdalom, ahogy a gyanta is (volt, aki szégyellős a kozmetikus előtt), inkább rendszeresen, naponta-kétnaponta eltávolítják a kitüremkedő szálakat (találkoztam szemöldökcsipesszel rásegítő alannyal is, de az ő kálváriája, reméljük, nem reprezentatív történet). A formák és fazonírozás frontján azok vannak többen, akik vékonyabb vagy vastagabb csíkban, de meghagynak szőrt, vagy, idézem: "egy kis pamacsot". Hogy a fenéktáji smirglizésben ki meddig megy el, szintén változó: van, aki szereti simának tudni az egész, környező területet, itt a borotválási pózok egész garmadáját volt szerencsém megismerni (főleg a terhesség utolsó hónapjaiban avatja elsőrangú logisztikussá az embert a szőrtelenítési mizéria) - mások csak a látható bőrfelület tüchtigségére adnak (pláne ilyenkor).
Itt a lézeres, "véglegesnek" reklámozott szőrtelenítésen átesetteknek voltak jobb-rosszabb tapasztalatai - néhányan a mai napig borotvahasználatra vagy valamilyen utómunkára kényszerülnek a tökéletesség kedvéért, mások kifejezetten ajánlják (mondjuk egy profi munka nem olcsó mulatság).


A rendszeresség felől érdeklődve pironkodás és mosoly fej-fej mellett haladt, a bevállalósok az intim együttlétek és a bikinivonal-szőrtelenítés gyakoriságának szoros összefüggéséről vallottak, de persze akadtak hajthatatlan sztahanovok (mindentől függetlenül, naponta) és egészen bátor lusták is ("Télen? Nem, csak ha nagyon muszáj."). Kedvencem: "Nézd, bármikor bevihet a mentő, vagy hozhatja úgy az élet, hogy hirtelen nőgyógyászhoz kell rohanni - egész máshogy bánnak veled, ha látják, hogy ápolt, igényes nő vagy".


A hónalj és a lábszár rendszeres gyalulása a leggyakoribb - ez a megkérdezettek kilencven százalékának rutin, gyorsan megvan, többnyire fájdalommentes, az epiláló gép és a borotva állnak a dobogón, de a hideg/meleg gyanta is az élbolyban végzett. A krémezős-levakarós megoldást kevesen választják - itt a gyenge hatékonyságot, a macerát, sőt a szagot említették legtöbben. Persze télen, takarásban, jellemzőbb a sumák munka itt is, megesik, hogy el-elmarad a szőrtelenítés, de ez senkit nem zavart extrém mértékben, a többséget egyáltalán.
Hát, kérem, a nyári hajtás és eszeveszett szőrtépés után, télre kicsit alábbhagy a buzgóság, de akkora nagy trehányságokra azért nem bukkantunk - nem bundás ősasszonyokat rejtenek a nagykabátok. A fő motiváció természetesen a nonstop monitorozó pasi - de akár annak hiánya is: bármikor beüthet egy görbe este. A fentebb idézett, az egészségügyi dolgozók pozitívabb hozzáállását feltételező vélemény pedig reméljük, elgondolkodtatja a szőrtelenítést elodázó, borostás sorstársakat.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés