free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Variációk szúnyogcsípésre

Trapp Henci         Címkék: csípés, nyár, szúnyog 5 hozzászólás

Tapasztaljuk, rengeteg a szúnyog. A csípésük következménye, az égő, viszkető bőr, nekünk ilyenkor csak egy vágyunk van: múljon már el! Különböző módszerek következnek, amelyekkel enyhíthetjük, e miatt a kis dög miatt kialakult fájdalmat.

Idén sokkal több szúnyog van, ráadásul vadabbak és erőszakosabbak, mint eddig megszokhattuk. Nem tudni miért, viszont mindenféle találgatások vannak. A lényeg, hogy kegyetlenül és durván csípnek. A napokban megfigyeltem, hogy némelyik szúnyogcsípés hely, akkorára képes duzzadni, mint egy kisebb fürjtojás. Valójában nem is az a probléma, hogy miként néz ki, hiszen leapad, néhány óra elteltével, viszont viszket, ég, csíp, valamivel csillapítani kell, mert védekezni nehéz. Vegyszerek

A patikák számtalan hűsítő, nyugtató kencét kínálnak csípésre, égésre. Én legjobban az Oxicort sprayt szeretem, mert nagyon jó a szaga, tényleg jegel és kellemes emlékeket ébreszt benne. A legkevésbé kedvelt a cinkrázó, mivel a fehér folyadék, miután megszárad, ugyanolyan, ha nem még fehérebb lesz a bőrünkön, mint előtte. Ráadásul nem is annyira hatékony, mint a többi szer. Aztán ott van a jól bevált Fenistil, ami azóta folyamatosan nálam van ,még a lakásban is – sőt főleg ott-, mióta tart a szúnyoginvázió. 

Natúr

Akik ódzkodnak a kemikáliáktól, kipróbálhatják azt a természetes alapanyagokat tartalmazó szert, amit az In Vitro gyárt, és a neve Antivakarin. Igen, jól olvastátok, és ez nem egy szóvicc, hiszen külföldi termékről van szó, bár lehet, hogy az okosok így fordították, bár a gyógyszerneveket nem szokás lefordítani. Ha még ez is túl ipari, akkor ott a nyál, az ecet és a forró viasz! Igen, vannak, akik ezekre esküsznek. Bár a forró viaszt nem javasolja Borsaszerkesztő kipróbálásra, mert a szúnyogcsípésre, még egy kellemetlenebb érzet is jöhet, konkrétan az égés. Elég a csípés, nem kell nekünk hólyag is. 

Hagyomány 

Biztosan sokan hallottatok már arról, hogy amennyiben a szúnyogcsípést megkereszteljük, tehát belenyomjuk a körmünket x-alakban, akkor elmúlik a viszketés, és nem is duzzad meg a csípés. Nos, Borsaszerkesztő egy darabig kísérletezett ezzel, de csak azt érte el, hogy minden csípése kisebesedett, mert olyan vehemensen keresztelt. Persze, finoman semmi értelme. A másik módszer, amit a néphagyomány számon tart az, hogy kutya harapást szőrével kell gyógyítani, tehát, ha kiszívta a vérünket egy moszkitó, akkor szívjuk ki mi is csípést. Valószínüleg így a méreganyag eltvozik. A kérdés csak az, hogy egyedül vagyok, és megcsípi a köldökömet egy szúnyog – ahogy az a minap meg is történt -, hogy szívjam ki?


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés