free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Festőkészletnek álcázott szusiszett

Borsa         Címkék: dizájner, evés, kaja, szett, szusi 0 hozzászólás

Arthur Xin szerint nemcsak szusikészítés, hanem a szusievés is művészet. A dizájner festőpalettának álcázta a szusihoz szükséges kiegészítő hozzávalókat.

Szusit általában tradicionális vagy modern, minimalista szettekről szokás fogyasztani, de természetesen ez alól is akadnak kivételek. Az egyik ilyen alternatíva a főleg bútorokat és high tech kütyüket tervező dizájner, Arthur Xin festőkészletnek látszó tárgya.

Amikor szusit eszünk, különféle színű hozzávalókkal és szószokkal ízesítjük, van, aki a szójaszósz és a wasabi mellett mustárt ad hozzá. Amikor a tekercset belemerítjük a különféle szószokba, olyan, mintha a megfelelő színt akarnánk kikeverni a palettán. Ez a párhuzam ihlette meg a dizájnert, hogy egy általános iskolás vízfesték-készlethez hasonló szettet tervezzen.

A mindössze 21 centiméter széles készletben ötféle szószt találunk, festőtubusnak álcázva, a tányér pedig olyan, mint egy paletta, négy kisebb és egy nagy színkeverésre alkalmas mélyedéssel. A készlethez egy fémből készült evőpálcika is tartozik.

www.yankodesign.com

A Sushi Palette nemcsak egy praktikus, könnyen szállítható étkészlet, hanem egy filozófia jelképe is: a rohanó világban az evést úgy kellene felfogni, ahogy régen a japánok tették. "Ha élvezni tudjuk a kitűnő ételeket, amelyek művészetet és kultúrát is közvetítenek, az étkezés művészi koncepciót kap" - írta a készletről a tervező.

Hasonló ez Chadō-hoz (Sado), ami japánul teaművészetet jelent, vagyis a tea készítésének, felszolgálásának és elfogyasztásának egy olyan szisztematikus módszere, melyben számos művészet és filozófia egyesül.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés