free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Festőkészletnek álcázott szusiszett

Borsa         Címkék: dizájner, evés, kaja, szett, szusi 0 hozzászólás

Arthur Xin szerint nemcsak szusikészítés, hanem a szusievés is művészet. A dizájner festőpalettának álcázta a szusihoz szükséges kiegészítő hozzávalókat.

Szusit általában tradicionális vagy modern, minimalista szettekről szokás fogyasztani, de természetesen ez alól is akadnak kivételek. Az egyik ilyen alternatíva a főleg bútorokat és high tech kütyüket tervező dizájner, Arthur Xin festőkészletnek látszó tárgya.

Amikor szusit eszünk, különféle színű hozzávalókkal és szószokkal ízesítjük, van, aki a szójaszósz és a wasabi mellett mustárt ad hozzá. Amikor a tekercset belemerítjük a különféle szószokba, olyan, mintha a megfelelő színt akarnánk kikeverni a palettán. Ez a párhuzam ihlette meg a dizájnert, hogy egy általános iskolás vízfesték-készlethez hasonló szettet tervezzen.

A mindössze 21 centiméter széles készletben ötféle szószt találunk, festőtubusnak álcázva, a tányér pedig olyan, mint egy paletta, négy kisebb és egy nagy színkeverésre alkalmas mélyedéssel. A készlethez egy fémből készült evőpálcika is tartozik.

www.yankodesign.com

A Sushi Palette nemcsak egy praktikus, könnyen szállítható étkészlet, hanem egy filozófia jelképe is: a rohanó világban az evést úgy kellene felfogni, ahogy régen a japánok tették. "Ha élvezni tudjuk a kitűnő ételeket, amelyek művészetet és kultúrát is közvetítenek, az étkezés művészi koncepciót kap" - írta a készletről a tervező.

Hasonló ez Chadō-hoz (Sado), ami japánul teaművészetet jelent, vagyis a tea készítésének, felszolgálásának és elfogyasztásának egy olyan szisztematikus módszere, melyben számos művészet és filozófia egyesül.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés