free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Takarítási és rendrakási ötletek férfiaktól

HT2         Címkék: férfi, hímtag, takarítás 8 hozzászólás

Ha meg kell úszni a takarítást, a legényéletet élő férfinál jobb tanácsadó nem létezik. Jöjjön hát néhány tipp – de megfogadni senki ne akarja őket.

Legénykorában a legtöbb férfi meglehetős lustaságról és hanyagságról tud tanúbizonyságot tenni, és ez a mentalitás lappangó módon egész életükben végig is kíséri őket. A sajátos szemléletmód egyik legnyilvánvalóbb jele a takarítással és a rendrakással kapcsolatos erős averzió, amely nyilván tud bosszantó is lenni a külső szemlélő számára, de ugyanígy lehet rajta egy jót nevetni is. Ez utóbbit szem előtt tartva összegyűjtöttem néhány igencsak rendhagyó pakolási stratégiát és takarítási fogást, amikkel férfiak szoktak élni, vagy legalábbis éltek egykoron – és amikre a nők valószínűleg genetikailag képtelenek volnának.A rendrakás alapkelléke a szekrény

A legtöbb férfi fejében a rend látszólagos rendet jelent – ergo a pakolás egyenlő azzal, hogy a szanaszét szórt holmikat összekapkodjuk, és beszórjuk egy szekrénybe, vagy elzárjuk egy ritkán látogatott helyiségbe, például a pincébe vagy a padlásra. Hogy az ajtó mögött milyen kupleráj van? Az nem számít: egyszerűen nem kell kinyitni. A nőkön kívül nem is akarja senki.

De még elpakolni sem muszáj

Nem írja elő azt sem senki, hogy mindennek rejtve kell lennie. Vegyük például azt az állapotot, amikor tele a lakás szétszórt prospektusokkal, számlákkal, levelekkel és üres DVD-tokokkal, amikből ki tudja, hova tűntek a lemezek. Nos, ilyenkor jó megoldás az egészet csinos halomba rendezni (esetleg, de nem feltétlenül szatyorba rakni), és betenni valamelyik szekrénybe, de a profibbak ezzel sem vesződnek: a köteg kiválóan hasznosítható kis polcként vagy éjjeliszekrényként, amire könyvet, ébresztőórát, netán tányért helyezhetünk.

A szemetes befogadóképességének növelése

Látszólag egyszerű, valójában azonban lelkileg nagyon is megterhelő művelet a szemét levitele, ezért ezt a legutolsó pillanatig kell halogatni. Van is erre egy kitűnő módszer: amikor a műanyag kukában látszólag már tele a zsák, egyszerűen ki kell emelni belőle, és lám csak, máris komoly űrtartalmat nyertünk, arról nem is beszélve, hogy a hülye fedéltől megszabadulva szabadon púpozhatjuk is a tetejére a szemetet. Hogy a végén nem lehet majd levinni? Azzal ráérünk holnap is foglalkozni. Carpe diem, baby!Bármiből lehet szemetes

A szemét levitele más módon is késleltethető, mindemellett még a szemeteshez vezető fáradságos út is megspórolható, ha kreatívan használja az ember a környezetét – főként épp magát a kuplerájt és a halmokban álló szemetet. Hulladékgyűjtő például szinte mindenből lehet: a teafüvet kitűnően ki lehet borítani az előző nap rendelt ebéd műanyag dobozába, a tökmag héja szórható az asztalon ásító üres chipses zacskóba, a fürdőszobában pedig a kiürült tusfürdős flakonokat lehet szemétgyűjtésre használni.

Néha csak észre kell venni a dolgokat

Van, amiért tenni sem kell, elég ráismerni, hogy egy jelenségnek magasabb rendű haszna van. Ilyen például a pókhálózás és a beágyazás elmulasztása – előbbi a légypapírok kihelyezését spórolja meg az embernek (méghozzá környezetbarát, természetes módon), míg utóbbi az ágynemű folyamatos szellőzését, és ezáltal az egészségesebb, pihentetőbb alvást biztosítja. Még mondja valaki, hogy lusta, aki e szerint cselekszik.

A portalanítás megspórolása

A portörlés az egyik legterhesebb, legunalmasabb és legidegtépőbb munka egy gondolkodó elmének, így természetesen a kiegyensúlyozott élethez hozzátartozik az is, hogy ott kerüli az ember, ahol tudja. A könyvespolcokon ez például roppant könnyen megoldható: amikor már jó vastag a porréteg, egészen egyszerűen előre kell húzni a peremig a köteteket, és máris olyan az egész, mint új korában. A lelemény, kérem szépen, a lelemény, az a titka mindennek.

Szőnyegtisztítás mesterfokon

Minthogy az alternatív takarítás egyik boszorkánymesterét jó barátomnak mondhatom, végezetül egy titkos mesterfogást is megoszthatok, amelynek célja a komoly derékfájást eredményező porszívózás és a megterhelő szőnyegporolás együttes kiváltása. A teendő mindössze annyi, hogy megfogjuk a szőnyeget, összetekerjük, majd addig ütögetjük a parkettához, amíg hullik belőle valami, végül pedig az összegyűlt port egyszerűen felsöpörjük. Zseniális, igaz? Nagyméretű, nem műszálas szőnyegeknél persze nem működik, de ilyeneket egyszerűen nem kell venni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés