free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

10 év múlva bogarakat fogunk enni

Borsa         Címkék: bogár, íz-i, kishír, rovar, táplálkozás 5 hozzászólás

Tíz év múlva a rovarok meghatározó részét képezik majd táplálkozásunknak - állítják szakértők. A világ nagy része azonban ma is fogyaszt különböző rovarokat.

A nyugati országok lakosainak, akik eddig maximum négy lábú élőlényeket voltak hajlandóak fogyasztani, lassan meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy a tenyésztett állatok számának folyamatos csökkenésével eljöhet az az idő, amikor más protein-forrás után kell nézniük. A kutatók becslése szerint 2020-ra válik majd a hús olyan ritkává és ezáltal drágává, hogy egy átlagember már nem fogja tudni fenntartani mai étkezési szokásait.A világ országainak nagy részében (főként a trópusokon) összesen több mint 1000 féle rovart fogyasztanak ma is az emberek: afrikai és ausztrál törzsek hangyákat és lárvákat, a thaiok pedig ropogósra sült sáskát és csótányt esznek előszeretettel. A tudósok szerint ezek fogyasztásának nem csak az az előnye, hogy jóval több rovar él a földön mint négylábú, de sokkal egészségesebbek is, mint a hal a marha vagy a csirkehús, sőt, környezetvédelmi szempontból is jobban járunk majd.

Az emberek 80 %-a egyébként jelenleg is fogyaszt rovarokat - tudta nélkül: a mogyoróvajban vagy a konzervparadicsomban például rendszeresen találnak őrölt bogarakat az ellenőrzések során.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés