free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A háztartásban kallódó tárgyakat is újrahasznosítjuk

Borsa         Címkék: lakás, tárgy, újrahasznosítás 0 hozzászólás

Mindannyian tele vagyunk készletekből maradt poharakkal, ócska virágcserepekkel, limlomokkal. Ne dobjuk ki őket: újra is hasznosíthatók, ha egy kicsit gondolkodunk.

A feleslegessé vált cuccok „valamire még jó lesz” alapon való őrizgetése sok esetben egyáltalán nem célszerű. Ám nem csupán úgy előzhetjük meg, hogy a funkciójukat vesztett tárgyak lomtárrá változtassák a lakást, ha kihajítjuk őket a szemétbe, hanem akár úgy is, hogy valamilyen értelmes célra hasznosítjuk őket.

Az üres műanyag-, vagy strapabíróbb papírból készült italos rekesz alkalmas lapos cipők, illetve papucsok tárolására, ha a lábbeliket az üvegek helyére pakoljuk. A rekeszből akár még cipős szekrényt is készíthetünk, ha az oldalára fordítva felállítjuk például az előszobában vagy a tárolóhelyiségben. Ha a rekesz-szekrénykét szeretnénk mutatósabbá tenni, vonjuk be az oldalát például maradék tapétával vagy vastagabb csomagolópapírral. Ugyanígy a felhalmozódott nejlonszatyrokat is helytakarékosan és egyben ízlésesen tárolhatjuk dobozos papír zsebkendő kiürült dobozában. A szatyrokat minél kisebbre hajtogassuk vagy gyűrjük össze és gyömöszöljük be a doboz nyílásán keresztül.

A szanaszét heverő cetliket, szórólapokat, csekkeket, leveleket és egyéb papírlapokat egy egyébként használaton kívüli szalvétatartóban gyűjtögessük. Az alkalmatosságot érdemes a lakásnak arra a pontjára elhelyezni, ahová le szoktuk dobálni a papírokat. Ez a megoldás azért is praktikus, mert a szalvétatartó befogadóképessége véges, ami pedig figyelmeztet bennünket arra, hogy ideje szelektálni és kidobálni a felesleges fecniket. Persze nemcsak az ilyen „becstelen” holmiknak találhatunk otthont. Ha például több jégkockatartó is akad a háztartásban, mint ahányra jégkockakészítéshez szükségünk van, akkor a plusz darabot ékszertartóként használhatjuk. Tarthatunk benne gyűrűket, brossokat, vékonyabb kar- és nyakláncokat, ám a legnagyobb hasznát kétségkívül a fülbevalók tárolásánál vehetjük, hiszen ezeket párosával tudjuk elhelyezni a kis rekeszekben, és így biztosan nem tud „elkóborolni” a pár egyik fele.

www.moviemaze.de

Ha egy pohárkészletből már csupán egyetlen épen maradt darabunk maradt, azt használjuk gyertyatartóként! A méretben megfelelő gyertyát vagy mécsest - önmagában vagy néhány dekorkavics kíséretében - belehelyezhetjük a pohárba, de látványos az is, hogy szájával lefelé fordítjuk a poharat és az így felülre került talpára állítjuk a gyertyát. Ha az üveg színezett, a gyertya lehetőleg legyen fehér, viszont ha átlátszó, akkor akár színes gyertyával is dolgozhatunk. Ha a pohár formája egyszerűbb és nincsenek rajta csiszolások, festések vagy egyéb cirádák, akkor átköthetjük még egy színes szalaggal is.

A sminkvatták tárolásának sokkal esztétikusabb módja is létezik, mint a nejlonzacskó. Ha van otthon egy klasszikus, kézi habverőnk, melyet eredeti funkciójában már nem használunk, akkor annak a rácsai közé helyezzük el a vattákat. A tárgy nem csupán praktikus, hanem szokatlan fürdőszobai dekorációs elemnek is megteszi. Még jobban mutat az egész, ha színes sminkvattákat használunk. Abban az esetben, ha egy dizájnosabb mintázatú ágyneműszett takaróhuzata tönkrement, maradt viszont egy-két kifogástalan párnahuzatunk, azoknak hasznát vehetjük tányéralátétként, esetleg konyharuhaként.

Ha egy nagyméretű, mutatós virágcserépből, kaspóból kihalt a növény, és nem szeretnénk bele másikat ültetni, akkor alakítsuk át asztalkává. Ehhez még egy méretét, formáját és színét tekintve hozzá illő tálcára, fém- vagy deszkalapra lesz szükségünk, melyet a cserép tetejére helyezünk, esetleg ragasztunk. Egy ilyen asztalka persze elsősorban dekorációs elem, amelyre csak néhány könnyebb tárgyat szabad pakolni, például újságokat, egy kisebb asztali lámpát, virágvázát vagy asztaldíszt – ez utóbbit viszont elkészíthetjük egy feleslegessé vált, formásabb italos üveg felhasználásával, úgyhogy megint újrahasznosítunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés