free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Így kommunikálj, ha idegen társaságba csöppensz

Borsa         Címkék: beszélgetés, buli, kommunikáció, nyár, társaság 6 hozzászólás

Nyáron könnyen megeshet, hogy olyan buliba csöppenünk, ahol nem hemzsegnek az ismerősök. Mivel beszélgetni nem árt, adunk néhány tippet a társasági kommunikációhoz.

A nyár a kerti sütögetések a nagy társaságok összecsődítésének az időszaka. Nem telik el úgy hétvége, hogy ne lenne legalább egy meghívásunk valamilyen összejövetelre, ahol bizony nem csak, hogy jól akarunk kinézni, de mindannyian arra vágyunk, hogy jól tudjunk alkalmazkodni a körülöttünk lévőkhöz, beleilleszkedjünk a társaságba, és jól érezze magát mindenki. Nos, vannak, akik gyomorideggel indulnak el egy-egy ilyen buliba, éppen ezért most arra adunk tippeket, hogy ha egy idegen társaságba kapunk meghívást, milyen formulákat tartsunk be.A legtöbben, ha meghívnak minket egy nyáresti iszogatásra leginkább arra figyelünk, hogy jó legyen a szettünk, csábosak és csinosak legyünk. Természetes, ha egy félig-meddig ismeretlen társaságba csöppenünk nem minden esetbe tudunk brillírozni, ilyenkor a legegyszerűbb, amit tehetünk - ha vonzóak akarunk lenni - az, hogy rendíthetetlenül mosolygunk. Az emberek, akik látják, hogy nevetésre húzódik a szánk, a szemünk, könnyebben nyitnak felénk: a mosolygás egy olyan non-verbális kommunikáció, amellyel bárkiben könnyedén a barátságosság érzetét kelthetjük. 

Ha már felvettük a szemkontaktust meleg, baráti mosolyt lövelltünk a többiek felé, akkor itt az ideje, hogy elkezdjünk beszélgetni. A kortyolgatott koktélok alapanyagai, illetve az időjárás nem éppen a legkreatívabb témafelvetés viszont, ha nem jut jobb eszünkbe, kezdhetünk azzal, hogy milyen a hőmérséklet, a szellő, a bríz, majd tegyük hozzá, hogy egy brit felmérés szerint az angolok azért kedvelik az időjárással kezdeni a beszélgetést, mert ez kockázatmentes témaválasztás. Innentől kezdve pedig már csak a kiszemelt beszélgető partner fényes agyán múlik, hogy csacsogunk egy jót, esetleg továbbállunk.

Persze, ha valami meglepő, egyedi témát is fel tudunk vetni, akkor inkább azzal hozakodjunk elő, végső esetben, pedig segíthet egy bók. Tegyünk megjegyzést az illető cipőjére, hajára, dicsérjük meg bármijét, őszintén. Az emberek kevés dolgot szeretnek jobban, mint kedves, bókokat hallani. Legyünk szerények, ha valakivel beszédbe elegyedünk, nem feltétlenül kíváncsi mindenki rögtön az agymenéseinkre, inkább mondjunk kevesebb velős dolgot, mint hogy fecsegésbe csapjon át a viselkedésünk, főleg akkor, ha üres locsogásnak hat az. Persze egy vicceskedő, laza beszélgetésre nem kell annyira odafigyelni, de ha mélyebben érintünk egy-egy témát, igyekezzünk meghallgatni a másikat is, hiszen a bókoknál csak a figyelem az, ami jobban le tudja venni az embereket a lábukról. Persze nem árt, ha egy beszélgetés dinamikus, de ahogy mondani szokás, a kevesebb több. Mivel az emberek szeretnek magukról beszélni, ha elakad egy társalgás a legkönnyebb egy nyitott kérdéssel lehet újraéleszteni; arra figyeljünk oda, hogy olyan kérdést tegyünk fel, amit nem lehet egy igennel, nemmel, lehet-tel elintézni, hanem legyen tér a kérdés után, amit a partnerünk szavaival, gondolataival be tud tölteni. Miközben valaki magáról beszél, sokkal valószínűbb, hogy ő is feltesz néhány kérdést rólunk - és ugye mi is azon emberek csoportjába tartozunk, akik szeretnek magukról beszélni… 

Ha társaságról van szó maradjunk szalonképesek, a lehető legritkább esetben hozakodjunk elő széklettel, szerencsétlenségekkel, betegségekkel, terápiával vagy gyermekkori sérelmekkel kapcsolatos kérdésekkel, felvetésekkel, beszámolókkal. Ezek talán a nyilvánvaló etikett előírások közé tartoznak, mégis mindig van egy-két olyan ember a társaságban, akik megdöbbentően provokatív, már-már zavarba ejtő témákkal hozakodnak elő. Vigyázzunk ezekkel, már csak azért is, mert nem tudhatjuk, hogy beszélgetőpartnerünk szekrényében milyen csontvázak vannak. 

Talán a legidegesítőbb szokásunk, hogy embereket az alapján szeretnénk meghatározni, hogy kiderítjük a munkájukat. Sőt az már nem is elég, ha tudjuk mi a melójuk, a félismerősöket is első körben erről faggatjuk. Egy lazítós éjszakán senkit ne faggassunk a melójáról, még a végén lestresszeljük. Ehelyett beszélgessünk olyan dolgokról, amik éppen foglalkoztatnak minket, meséljünk egy meglepő filmélményünkről vagy egy honlapról, amit épp a minap fedeztünk fel.

Az utóbbi témafelvetés azért is nyerő, mert ha sikerül felkeltenünk beszélgetőpartnerünk érdeklődését, valamint a miénk is a maximumon van irányába, akkor felvethetjük neki, hogy átküldjük a linket a emailcímére, ami annyit tesz, hogy máris van egy szabad kommunikációs csatorna, amelyen keresztül a későbbiek során újra felvehetjük vele a kapcsolatot, persze csak, ha tetszik nekünk…


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés