free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Éljenek a tavaszi nők

HT2         Címkék: férfi, hímtag, , tavasz 2 hozzászólás

HT2 a férfiak tavaszi zsongásának okait firtatja. Merthogy a férfiak szerinte egyértelműen meg vannak húzatva tavasszal.

Néhány hete kizárólag a Munka Vörös Zászló érdemrendjének élek, úgyhogy amikor nagy ritkán utcára vetődöm, mindenre rácsodálkozom a madarak csicsergésétől kezdve egészen addig, hogy megint zöldek a fák. (A húsvétról két nappal az ünnep előtt értesültem, meg kell hagyni, az is egy elég komoly meglepetés volt. Ha egyszer eljutok az alagút végére, azt valószínűleg az jelzi majd, hogy egy Másnapos gondolatok című írással fogok jelentkezni.) Ámuldozásomnak és a működő, élettel teli világ iránti szokatlan rajongásomnak szerves részét képezi természetesen az utcán járó-kelő nők iránt tanúsított odaadó csodálat is, de az ebben való fokozott tobzódás per pillanat nem hányatott sorsomnak köszönhető, és nem is egyéni jelenség, hanem évszaki és nemi sajátosság.„De most tényleg ennyire meg vagytok húzatva?” – jött a kérdés, amikor felvetettem, hogy írok is egy rövid ódát róla, milyen felfokozott érdeklődést tanúsítanak ilyenkor kikelet idején a férfiak a nők iránt. Válaszolni erre annyit tudtam, hogy én meg a haverjaim biztos, és azt nem is nagyon merném megkockáztatni, hogy minden férfi így érez, de az „itt a tavasz, dagad a f…” című közmondást nem én találtam ki, úgyhogy azért van egy olyan gyanúm: nem csak én meg a bandám vagyunk ezzel így. Lényeg a lényeg, nekünk ilyenkor párkapcsolatoktól, a bigámiával és a háztársi hűséggel kapcsolatban kialakított álláspontunktól, valamint érdeklődési körünktől és értelmi szintünktől függetlenül csöpög a nyálunk. És halvány lila gőzünk nincs, hogy pontosan miért is.

Elméletek azonban vannak, több is. A könnyebb áttekinthetőség és a mindig stílszerű enciklopédikus jelleg érdekében pontokba szedtem, mi állhat a dolog hátterében.

1. Kevesebb a ruha a nőkön. Profán ez így, de hát az élet is az nagyrészt, a férfiak meg aztán pláne. Persze, nagyon vonzóak voltak a térd fölé érő csizmák egész télen, és nyilván élvezetes egy férfinak is, ha egy nő ízlésesen van felöltözve, de ettől még aranyszabály marad, hogy a kevesebb a több. A java persze még hátra van, majd úgy május végétől indul be az igazi szezon, amikor már az lesz az elv, hogy a semminél egy kicsit több a legjobb, de kétségkívül megmozgat valamit (természetesen a szívbillentyűket) az emberben, amikor hirtelen felváltja a garbót a miniszoknya. (Itt szeretném felhívni a figyelmet mintegy mellékesen, hogy a miniszoknya és a fentebb említett csizmák kombinálása viszont nagyon béna és mellőzendő.)

2. Általános tavaszi zsongás. Utálom a kifejezést, de ettől még védhető álláspont az is, hogy a férfiakban beindul ilyenkor valami. Én magam például kifejezetten szeretem az őszt meg a telet is, de az azért tény, hogy amikor három hónap után hirtelen visszaakaszthatom a szekrénybe a nagykabátot, akkor hirtelen mindent könnyebbnek és szebbnek látok, felduzzad bennem a tettvágy, és eltölt a remény satöbbi, satöbbi. Sietnék leszögezni, semmi ide nem illő álromantika nincs ebben, egyszerűen csak tényleg könnyebb az élet, mert nem kell húsz kiló göncöt hordani, és a meleg kakaót minden napszakban felváltja a hideg… izé, limonádé és mentatea. Ha gonosz akarok lenni, akkor még azt is kihozhatom ebből, hogy valójában az ingerküszöbünk, vagy csúnyábban fogalmazva az igényszintünk száll lejjebb, és hirtelen még a kevésbé attraktív nőkben is meglátjuk a szépet. Szomorú vagy sem (szerintem nem az), valószínűleg ez is igaz.

http://tampaduiattorney.files.wordpress.com

3. Csinálnak valamit a nők. Túlmisztifikálni nem akarom a dolgot, mert nyilván nem arról van szó, hogy a legjobb csajok téli álmot alszanak, és ilyenkor szőrtelenítenek egyet, aztán előjönnek a barlangból tündökölni, de nyilván működnek az előző pontban taglalt mechanizmusok a másik térfélen is. Azaz a tavasz pozitív sugárzásait – ide egy babérkoszorút gyorsan – átszűrik magukon a nők is. Hogy ez egyszerűen abban nyilvánul meg, hogy jobb a kedélyük, vagy abban, hogy lejárnak fitneszelni és elmennek a fodrászhoz, vagy abban, hogy új cipőt vesznek, az mindegy is. A lényeg, hogy jobb nők lesznek tőle. Remélem, mindenki észreveszi az elhangzottakban a lényeget: az lehet, hogy a férfiak 99 százaléka nem szúrja ki, és pláne nem teszi szóvá, ha egy csaj befesti a haját, lead két kilót, vagy új ruhát vesz magának, de valamit mégiscsak megérez a dologból, és a maga módján értékeli is. Magyarul nem hiábavalóak az erőfeszítések, és ezt pont a tavasz bizonyítja ékesen.

Hogy a különböző tényezők milyen arányban határozzák meg a férfiak tavaszi zsongását, azt persze nem tudom, és az is lehet, hogy más is közrejátszik. De a lényeg nem is ez, hanem egyszerűen csak az, hogy egy csomó férfi meg van ilyenkor húzatva (ráadásul nem is csak „más” csajok iránt, hanem adott esetben a hosszú távú partnerért is), és ezt nyugodtan lehet bóknak venni. Úgyhogy tessék örülni, és ha úgy tartja a kedv, tetszés szerint kezdeni is valamit a helyzettel.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés