free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavaszváró saláta téli finomságokból

Ízbolygó         Címkék: kaja, recept, saláta, tavasz, vinaigrette 0 hozzászólás

Tombol a farsangi szezon, de a zsírban sült fánkok kajálása közben/után érdemes kímélni gyomrunkat. Például ezzel a téli hozzávalókból készült, tavaszi salátával.

Saláta: mint Váncsa István remek írásából megtudhatjuk, saláta bármiből készülhet. Lehet hideg vagy meleg. Húsos vagy húsmentes. Öntettel ellátott vagy öntet nélküli. Manapság a salátákkal kapcsolatban még mindig sok vendéglátó helyen elkövetik azt a szarvashibát, hogy a salátát, illetve annak alkotóelemeit nem hagyják érvényesülni, mivel az egészet úgy ahogy van salátalébe fojtják. Apropó salátalé. A saláta manapság már nem csak a tojásos nokedli mellé felszolgált ecetes-cukros lében úszó fejes salátát jelenti. Az öntet is lehet többféle, most a klasszikus vinaigrette mártást mutatnám be.

A vinaigrette mártás, avagy francia öntet jó minőségű ecet és olaj keveréke. A klasszikus vinaigrette 1 rész ecet és 3 rész olaj keverékéből áll. Ezt ízesítjük sóval, borssal, dijoni mustárral. Ezt az alapöntetet kismillióféleképpen lehet variálni, hiszen rengeteg finom (ízesített) ecettel és olajjal találkozhatunk.

Ez a vérnarancsos saláta a következőképpen készült:

Hozzávalók

1 édes vérnarancs
4 szelet sonka (prosciutto crudo)
galambbegy saláta
parmezán
1 marék dió

frissen őrölt bors
6 evőkanál (dió)olaj
2 evőkanál (narancs ízesítésű) balzsamecet

A salátát átmossuk, leszárítjuk. A narancsot kifilézzük. Ehhez egy éles kés kell. A narancs tetejét és alját levágjuk, majd a késsel a narancs alakját követve levágjuk a héját. Fehér rész ne maradjon rajta. A narancsot kézbe vesszük, és egy tál felett (hogy felfogjuk a finom levét) a késsel az elválasztó hártyák közül kivágjuk a narancs húsát. Leírva bonyolultnak tűnhet, de egyáltalán nem az! Nézzétek meg ezt a videót!Egy száraz serpenyőben megillatosítom a diót, majd nagyobb darabokra vágom. A salátát tálba szedem, ráhalmozom a diót, a narancsfiléket, a csíkokra vágott sonkát. Az olajat az ecettel összekeverem, sóval, borssal ízesítem, majd a salátára csorgatom. Parmezánt forgácsolok a tetejére.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés