free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: tavaszi kollekció körkép

Borsa         Címkék: 2011, cucckereső, divat, kirakat, tavasz 5 hozzászólás

A fast fashion ruhaboltokba már érkeznek az új, tavaszi kollekciós holmik. Megnéztük, hogy ezek alapján milyen trendekre számíthatunk a közeljövőben.

Az előttünk álló szezon a fast fashion márkáknál jelenleg elérhető, tavaszi kollekciós árukészlet alapján nem tartogat eszelősen nagy újdonságokat a divatban. Többségében az előző két-három szezon jellemző színei, anyagai és szabásvonalai bukkannak fel újra, szinte egy az egyben, vagy finomabb, évszaknak megfelelő módosításokkal. Tavaszi trendkörkép, az aktuális kínálat alapján.A tavasz legjellemzőbb trendszínei a bézs, a camel, a sötétkék, a narancsos, korallos és terrakottás árnyalatok, a piros, valamint a Pantone által jósolt loncvirág rózsaszín lesznek. A legdivatosabb színpárosítás egy barnás-cameles és egy narancsos-pirosas árnyalat kombinációja lesz. Slágerminta a tavaly már alaposan megunt széltében futó csíkozás, illetve - főleg nadrágokon - a hosszanti csíkok is,  elkísérnek minket a virágminták és divatosak lesznek a sűrű, szemfájdító geometrikus minták is. Ami a télnek a bagoly volt, az a tavasznak a macska lesz: a macska, mint motívum mind a ruhákon, mind pedig az ékszereken és egyéb kiegészítőkön megjelenik. Az állatvilágból emellett a nyúl bukkan még fel viszonylag gyakran az új kollekciós darabokon.

Jellemző ruhaanyagok a könnyű vászon, a puhább bőr és világos árnyalatú csipkék, valamint a klasszikus farmer. Az őszi-téli szezonban divatos kötött ruhák, illetve pulóverruhák és maxipulóverek is velünk maradnak tavaszra, persze vékonyabb kötésű, lazább verziókban.Átmeneti kabátokból idén a klasszikus, dupla soros drapp trencskó lesz a legmenőbb, dzsekiből pedig továbbra is a rövid, bőr vagy műbőr „motoros” modellek a legdivatosabbak, most elsősorban natúr, bézses és barnás árnyalatokban. A ruhák esetében divat lesz egyfelől a szögletes, egyenes, másrészt pedig a derekat erősen hangsúlyozó szabás. Mind a ruhák, mind a topok, blúzok és pulóverek esetében megfigyelhető, hogy a "jókislányos", a kulcscsont vonalában vagy afölött záródó  modellek vannak többségben, a mély dekoltázs nem trendi. A szoknyakínálatban a derékban szűkített, elsősorban a puffos, hagyma-, valamint harang vonalú, rövidebb modellek uralkodnak. Sortokat szintén majd’ minden üzletben árulnak, így várhatóan ez is a szezon egyik kulcsdarabja lesz.

Nadrágfazonok tekintetében érzékelhető némileg a cicanadrág visszaszorulása, nagyon megy viszont a répa fazon - különösen bokánál visszahajtott változatban - mind a farmer-, mind a szövetnadrágok esetében, divatos emellett a háromnegyedes nadrághossz és megjelentek végre a trapézos, illetve bő szárú fazonok is. Egyes üzletekben emellett háremnadrágokat is bőséggel találtunk, így minden bizonnyal ettől a mikrotrendtől teljesen egyelőre nem szabadulunk meg.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés