free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szenvedő tehenek

Borsa         Címkék: állatvédők, nagy-britannia, tehén, tehéntartás, tej 2 hozzászólás

Egy Nagy-Britanniában épülő gigafarmon méltatlan körülmények között tartanának több mint 8000 tehenet. Az állatok gyakorlatilag nem is látnák a legelőt.

A Nocton Dairies nevű cég Nagy-Britannia, és egyben Nyugat-Európa legnagyobb "csordáját" akarja létrehozni, több mint 8100 tehén tartását tervezik. A hatalmas farm az egyre népszerűbb legeltetés nélküli állattartást képviselné, az állatok méltatlan körülmények között, a friss levegőtől és a napfénytől szinte teljesen elzárva tengetnék napjaikat.

A szarvasmarháknak 8 hangár adna otthont, a fejőgépek pedig a nap 24 órájában működni fognak. A teheneket a szokásos két alkalom helyett naponta háromszor fejnék meg, hogy biztosítsák az eladásra tervezett napi 2500 hektoliternyi tejet. A tehenek szinte egyáltalán nem tartózkodnak majd a legelőn, és arról sem lesz sok fogalmuk, hogy hogy néz ki a fű, mert takarmánnyal táplálják őket, a keskeny boxokat pedig, ahol éppen csak elférnek, homokkal szórják fel majd, "higiéniai okokból".

Az állatvédők tiltakoznak a tervezett körülmények ellen, több szervezet képviselője is kifejtette, hogy a teheneknek a réten a helyük, nem pedig a hangárokban. Egy biofarmot vezető gazdálkodó szerint kétséges, hogy a fogyasztók örülnek-e majd annak, hogy olyan tehenek tejét isszák, amelyek soha nem láttak legelőt.

www.topics.breitbart.com

A cég tulajdonosai szerint a 40 millió fontos beruházással épülő farm létesítése fellendíti az ország tejiparát, és a tejüzemnek köszönhetően felvehetik majd a versenyt az import tejtermékekkel. Aki a saját szemével akar majd meggyőződni az állapotokról, meg is látogathatja a telepet, amelynek megnyitását szeptemberre tervezik. "A célunk, hogy kivételes sztenderdekkel dolgozzunk" - mondta az egyik tulajdonos.

Ehhez képest a cég honlapján azt olvashatjuk, hogy a teheneket nyitott, levegős karámokban, az épületeken belül tartják majd, és csak akkor legelhetnek kint, ha nem tejelnek, és az időjárás sem esős. A tulajdonosok kiemelték azt is, hogy az állatokat minden nap megvizsgálják, hogy egészségesek és "boldogok"- e.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés