free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tejmentes turmixok

Borsa         Címkék: íz-i, nyár, recept, turmix 1 hozzászólás

Turmixot mindenki tud készíteni, viszont a tejes-cukros elegyet nem mindenki értékeli. Nyár végén is kapható gyümölcsökből készítettünk hűsítőket.

A héten már írtunk otthon is elkészíthető hűsítő jeges teákról, most tovább folytatjuk a levek készítését, hiszen meleg van és ilyenkor igen jól tud esni egy tejmentes, cukormentes finomság, ami enyhíti szomjunkat. Olyan gyümölcsleveket gyártottunk, amelyek nem kifacsarva, centrifugázva vannak, hanem turmixolva. Így remekül benn maradnak a rostok is, jóval táplálóbb és egészségesebb változat ez. Három, nyár végéig biztosan kapható gyümölccsel próbálkozunk, mégpedig úgy, hogy mindegyik mellé a szedret párosítjuk, ami köztudottan savanykás, üdítő ízzel bír. És a nyelvet is szép lilára festi. A tapasztalatokat pedig megosztjuk az olvasókkal. Így került a konyhapultra sárgadinnye, görögdinnye, őszibarack na és persze szeder, meg a botmixer. Ezt tapasztaltuk.

 Sárgadinnye-szeder turmix

Nagyon kellemes aromájú, bár lehet, hogy túladagoltuk a szedret, mert a dinnye egyébként meglévő édessége egyáltalán nem jelent meg, viszont az aromája, a jellegzetes sárgadinnyearoma nagyon is. A savanyú üdítő íz szétmászik a szájban és vele együtt, valahol hátul érződik a dinnye. Nagyon kellemes, de sajnos nagyon sűrű, pohárból ihatatlan, gyakorlatilag kanalazni kell. Ebből arra következtetünk, hogy ha még tennénk hozzá dinnyét, akkor talán édesebb lenne, de még ennyire sem folyékony. Ezt talán inkább fagyasztani érdemes, jégkásaként remek lehet.

Őszibarack-szeder turmix

Kissé folyékonyabb, mint az előző, könnyebben iható, ám az őszibaracktól, hiába a szeder jellegzetes íze, az egésznek bébipapi íze lesz. Aki még nem készített vagy kóstolt kezdeti csecsemő tápláláshoz barackpürét, az bátran próbálja ki, másoknak viszont, csak akkor ajánljuk, ha kifejezetten csecsemős hangulatba kívánnak jönni. További szeder hozzáadásával csökken a babapüré érzet, viszont lassan, de biztosan eltűnik a barack aromája is. Nem rossz, nem rossz, de semmi átütő.

 Görögdinnye-szeder turmix

Az abszolút tökély, a hibátlan üdítőital. Erre nem voltunk felkészülve. Tökéletes állag, nyilván a görögdinnye víztartalmának köszönhetően, kiegyensúlyozott savanykás-édeskés frissítő íz, remekül megfér egymás mellett ez a két gyümölcs, nagyon ajánljuk mindenkinek. A legbátrabbak egy egész kevés friss menta levelet is törhetnek alá, azzal is nagyon jó, de ezt már a fotózás után tudtuk meg, amikor családilag leturmixoltunk vagy húsz deka szedret majdnem fél kiló dinnyével és azt itta mindenki. Csak szuperlatívuszokban tudunk megemlékezni róla.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés