free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ne csak a saját kezünket ápoljuk télen

Borsa         Címkék: kapcsolat, kézápolás, kézkrém, szépség, tél 0 hozzászólás

Saját kezünk ápolását már átvettük, most azzal foglalkozunk, hogyan cserkésszük be pasinkat egy jó kis kézradírozásra és kézkrémezésre. Téli kézápolás férfiaknak.

Már átvettük, hogyan is óvhatjuk a kiszáradástól a kacsónkat, ajánlottunk különböző házi praktikákat a kezünk ápolásához, és azt is elmondtuk, hogy a minimális igényességhez hozzátartozik hogyan körmeinket is rendben tartsuk. De ha mi már mindent megtettünk az ügy érdekében, akkor ideje pasinkat is rászoktatni a kencézésre.

Tartós kapcsolatunkkal épp úgy előfordulhat, mint velünk, hogy a most repkedő mínuszokban kiszárad a kezük bőre, sőt, talán rájuk hatványozottan igaz, hiszen ők a nagymenők, akik a világért sem húznának fel kesztyűt, még akkor sem, ha már nem érzik a kezüket a hidegben. Arról nem is beszélve, hogy bár ritka faj manapság - sajnos -, de előfordul még mindig, hogy kétkezi munkával száll be a családi kasszába, ami tovább fokozhatja nem csak a kiszáradását, hanem a bőrkeményedések megjelenését is a tenyerükön. És ha még mindez nem lenne elég, akkor tévedés azt hinni, hogy rajtuk nem fog az idő: az ő kezük épp úgy lehet ráncos, mint a mienk, amihez hozzájárul a kevés folyadékbevitel, az UV sugarak, vagy éppen a már emlegetett időjárási viszontagságok.

Kencék a boltból

Roskadásig vannak a drogériák az kézkrémekkel, mindegyik azt ígéri, hogy összetevői biztos védelmet nyújtanak a káros külső hatások ellen, vagy a már amúgy is problémás kezeket újra puhává varázsolják. A bőrgyógyász szerint a hidratálást a glicerines termékek biztosítják a legjobban, de ezekkel nem árt óvatosan bánni: a túl nagy adag egy idő után a bőr nedvességét vonja el, tehát nem ápol, hanem szárít.Ezért ajánlott olyan krémet használni, ami a glicerin mellett esetleg olívaolajat, vagy éppen a káros UV-sugaraktól védő E-vitamint is tartalmaz, de azt minden nap, minimum egyszer, de erősebb igénybevétel esetén akár többször is.

Mivel vegyük rá a párunkat?

Gyors és egyáltalán nem reprezentatív kutatásunk azt mutatja, hogy a férfiak közt nincs olyan, aki magánál hordana egy kézkrémet nap mint nap, ezért rajtunk a sor, hogy este kicsit leápoljuk. Egy dolgot biztos minden hímnemű élvez: a kényeztetést. Ezért közös programként jól masszírozzuk át egy hidratáló krémmel a kezüket, amivel nem csak őt, de a saját kezünk szépségét is szolgáljuk.

Radírozz, majd pakolj

Akár házilag is előállíthatod mind a radírt, mind a pakolást, de ha van elég pénzed és időd, akkor szeretettel várnak a szakemberek is. Manapság a paraffinos kezelésre esküsznek, amihez először leradírozzák a bőrünket, bekenik krémmel, ami általában kollagént tartalmaz, majd egy paraffinos oldattal teli tálba teszik a kezünket.Ezután kapunk egy kesztyűt, és még vagy húsz percig üldögélhetünk ott, mire megkeményedik az anyag, és eltávolítják rólunk. Való igaz, hogy puha, és még fiatalabb hatása is lesz a bőrünknek, de ha mi még el is mennénk ilyenre, hogy a pasinkat nem tudjuk rá elrángatni, az szinte tuti.

Mivel vegyük rá kapcsolatunkat?

Kézmosáshoz egészen egyszerűen a folyékony szappan helyett készíts oda egy kanál sóból, egy kanál citromléből és egy kanál mandulaolajból készült keveréket, amivel máris túl van a radírozáson. A pakolás már nagyobb tortúra, de ha igazán zavar téged a durva kézbőre, akkor kerek-perec ki lehet jelenteni, hogy amíg ezzel nem tesz valamit, nem nyúlhat hozzád. Kicsit drasztikus, de igencsak hatásos módszer. Ezek után kend be a kezét az egy kanál mézből és egy kanál olívaolajból álló kencével, húzz rá egy cérnakesztyűt, és ajánld fel neki, hogy most negyed órán keresztül kiszolgálod. Na, ha valamire, erre biztos harapni fog, és ha eltelik a 15 perc, már le se akarja magáról mosni a ragacsot.Ha mindezek után még rá tudod venni arra, hogy a körmeit se csak levagdossa, hanem engedje, hogy időnként bedörzsöld neki körömágyolajjal, akkor már mindent megtettél azért, hogy az ő kezei is ápoltak legyenek. Mindemellett ha dugába dőlnek a fenti próbálkozásaid, ha nem, akkor is meg kellene győznöd életed párját, hogy nem égő egy jó kis kesztyű.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés