free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A tél kinyírja a szerelmet is

Borsa         Címkék: kapcsolat, szakítás, szerelem, táplálkozás, téli 1 hozzászólás

Karácsony és Valentin-nap között kétszer annyi a szakítás, mint máskor. Nemcsak a kevés napsütés és a hideg, hanem a kémia is felelős a rossz hangulatért.

Bár a legtöbben azt gondolják, hogy a tél kifejezetten kedvez a romantikának, az igazság az, hogy ilyenkor kétszer annyi kapcsolat megy tönkre, mint máskor. Ennek az egyik oka lehet az is, hogy télen alacsonyabb az energiaszintünk, és gyakoribbak a hangulatváltozások. A hidegben kevesebb opció marad a közös szabadtéri programokra, a napfény hiánya miatt viszont csökken a szervezetben a hangulatért és szexuális vágyért felelős szerotonin szintje. A megoldás az, hogy minél többet legyünk a napon akkor is, ha közben farkasordító hideg van. Néhány napsütéses óra is emelheti a szerotonin szintjét, és így a hangulatunkat is.

Télen többet eszünk, és előfordul, hogy egy kávé nem elég, hogy reggel magunkhoz térjünk. Jobban esik egy pohár bor és minden, ami édes. "Természetes, hogy ilyenkor több szénhidrátot, serkentőt és alkoholt fogyasztunk" - mondta egy táplálkozás-pszichológus. A több szénhidrát azonban előbb-utóbb az alakunkon is meglátszik, ami szintén nem kedvez az önértékelésnek és a lepedőakrobatikának. Hogy megtörjük ezt az ördögi kört, fogyasszunk inkább magasabb fehérjetartalmú ételeket, például halfilét, tojást vagy tehéntúrót.

A hideg évszakban ráadásul a legtöbb nő tesztoszteronszintje csökken, és nehezebben kapnak kedvet a testi érintkezéshez. Ezen a szakemberek szerint úgy segíthetünk, ha gyakrabban látogatjuk az edzőtermet, vagy amikor csak tehetjük, kimegyünk hógolyózni.

www.myspace.com

Arra, hogy a kapcsolat kihűlőben van, a következő jelek figyelmeztetnek: már két hete elmaradt az ágyjelenet, mindenben találunk valami kivetnivalót, és inkább kinyitunk egy üveg bort, minthogy elmesélnénk valakinek, mi bánt, stb. Ha nem szingliként szeretnénk kezdeni a tavaszt, jobb, ha minél előbb teszünk valamit a kapcsolatgyilkos téli tünetek ellen.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés