free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Túlélni a telet - divatosan

Kádas Andi         Címkék: divat, kirakat, tél 9 hozzászólás

Télen gyakran választás elé kényszerülünk: vagy melegen vagy divatosan öltözünk fel. Itt egy példa arra, hogyan tehetjük mindkettőt egyszerre.

Végre igazi telünk van, gyönyörű havas tájjal, hófödte fákkal, ugyanakkor jeges utakkal és csontig hatoló hideggel. És bár ilyenkor az ember lánya nem igazán kívánkozik ki a hidegbe, muszáj néha kimerészkedni a lakásból. Nos, aki ilyenkor az eszére hallgat, hótaposót és hőtartó overallt húz, a legtöbben azonban hajlamosak nem az eszükre, hanem a tükörre hallgatni, és inkább hasvillantó kabátban és vékony talpú cipőben próbálják átvészelni a telet. Itt egy példa arra, hogyan dobjuk fel szürke téli hétköznapjainkat vidám holmikkal, amik nem csak stílusosak, de garantáltan nem fogunk fázni bennük. Itt hívnánk fel a figyelmet arra is, hogy ez nem a stílusleső rovatunk következő cikke, az itt bemutatott darabok iránymutatóak, inspirálóak kívánnak lenni azaz, segítségükkel ötletet próbálunk adni, nem konkrét, azaz itthoni boltokban megvásárolható ruhadarabokat bemutatni.

Alapul egy egyszerű, fekete, magas szárú csizmát vettünk, ami gyakorlatilag mindenki ruhatárában megtalálható. Ezt próbáltuk kicsit feldobni színes kiegészítőkkel vagy érdekes ruhadarabokkal, mert szerintünk túl sok a fekete "egyenruha" az utcákon.

A csizmát a hétköznapokban munkába is viselhetjük, ha egy kicsit elegánsabbá tesszük megfelelő ruhadarabok kombinálásával. Mi ezért egy hosszú, kalózgalléros selyemblúzt és egy vastag harisnyát választottunk hozzá (utóbbi akár egy jópofa leggingsszel is helyettesíthető). Ha valaki fázósabb típus, a blúz alá nyugodtan vehet egy színben passzoló bodyt, ami melegen tart és egyben formálja is az alakot. A blúz fölé egy hosszú kötött kardigánt választottunk, ami lehet gyapjúból, így valóban nem fogunk fázni alatta. Ezek a kardigánok jelenleg nagyon divatosak, ezért rengeteg verzióját találhatjuk meg az üzletekben - a blúz selymességével például érdekes kontrasztot alkothat egy "durva" kötésű kardigán.Az öltözékünk tökéletes megkoronázása egy pelerin szabású kabát, ami azért jó választás, mert alatta kényelmesen elfér rajtunk a több rétegnyi ruha, a vastagabb holmik is, így nem fogjuk úgy érezni magunkat, mint egy szobor, aki a karját sem képes felemelni. Mi egy különleges szövésű szürke darabot választottunk példaként, ami színben is harmonizál többi darabunkkal, és gyakorlatilag bármilyen színű kiegészítővel hordható, könnyen kombinálható.

A szürkeség megtörésére válasszunk színes, vidám kiegészítőket egyszínű kabátunkhoz. Itt sem kell arra törekedni, hogy a sál-sapka-kesztyű hármas egyforma anyagú és egyforma színű legyen, legyünk nyugodtan kreatívak, persze az ízlésesség határain belül. Az általunk választott barna bőrkesztyű elegánssá, a kockás sál és a bojtos kötött sapka pedig bohókássá teszi az összképet - azaz tudatosan leszünk eklektikusak.

Már csak egy olyan táskát kell választanunk, ami ugyan jópofa, de nem kell vele szégyenkeznünk hivatalosabb környezetben sem. A mi összeállításunk táskája pedig pont ilyen, egy eredeti, színes patchwork-darab. A patchwork - azaz a foltokból összerakott anyag - cuccok ritkán illeszthetőek be igazán ízlésesen az öltözékünkbe, nagyon óvatosan kell bánni vele, de ebben az esetben színeiben és mintáiban szépen kiegészíti és egyben színesíti megjelenésünket.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés